2-daagse NEPROM mastercourse duurzaam ontwikkelen (mcdo)

iQ-woning2Op 10 en 31 maart 2016 organiseert de NEPROM de tweedaagse Mastercourse Duurzaam Ontwikkelen (MCDO). Tijdens twee praktijkgerichte dagen leer je hoe je duurzaamheid kunt verankeren in je projecten en in je organisatie én hoe duurzaamheid kan worden benut als aanjager van innovatie. 

Aan de slag met koplopers uit de praktijk
De mastercourse biedt vastgoedprofessionals, bestuurders en beslissers daarom handvatten om duurzaam vastgoed écht te verankeren in projecten en in de eigen organisatie. Dit doen we aan de hand van praktijkvoorbeelden en ervaringen van opdrachtgevers en koplopers op het gebied van commercieel vastgoed, woningbouw en gebiedsontwikkeling. Onder leiding van hoofddocent Bas van de Griendt (BPD) gaan deelnemers met hen in gesprek en gaan we samen op zoek naar oplossingsrichtingen die ons helpen bij de ontwikkeling van duurzaam vastgoed in onze eigen praktijk.

Wie zijn de gastsprekers?
Er zijn onder meer bijdragen van ervaringsdeskundigen als Onno Dwars (VolkerWessels Vastgoed), Isabelle Diks (wethouder duurzaamheid gemeente Leeuwarden), Cees van der Spek (OVG), Lara Muller (directeur Onimpact, voormalig hoofd MVO Corio NV), Jurgen van Laarschot (Eigen Haard), Marius Heijn (ERA Contour) en Erik Ubels (OVG) maar er zijn ook frisse blikken van buiten ons vakgebied. Zo houdt filosoof Bas Haring ons een spiegel voor en gaat met ons in gesprek over het waarom van duurzaamheid.

Met gedragspsycholoog Niels Götz (5plus1) kijken we naar de duurzaamheid en de consument en de motivatie voor het handelen van diverse consumentengroepen.Het slotakkoord komt van innovatie-expert Paul Iske (Hoogleraar Universiteit van Maastricht). Op de 2e dag van de mastercourse gaan we op excursie en nemen we twee duurzame Amsterdamse projecten onder de loep, Stadstuin Overtoom en The Edge.

Het programma vind je hier.

Voor wie is de mastercourse bedoeld?
Deze masterclass is bedoeld voor ervaren vastgoedprofessionals en managers die betrokken zijn bij (her)ontwikkeling, onderhoud, renovatie en/of beheer van vastgoed of verantwoordelijk zijn voor duurzaamheid in hun organisatie. De deelnemers zijn werkzaam bij ontwikkelaars, bouwers, beleggers, corporaties en overheden.

Praktische informatie
Datum: donderdag 10 maart 2016, 9.00 – 21.30 uur
donderdag 31 maart 2016, 9.00 – 21.30 uur
Plaats: 10 maart in Utrecht, 31 maart in Amsterdam
Kosten: de kosten voor deelname aan de Mastercourse Duurzaam Ontwikkelen bedragen € 1.795,- per persoon (excl. btw). NEPROM-leden en Aedes-leden betalen € 1.495,- per persoon (excl. btw). De kosten zijn inclusief koffie/thee, lunches, diners en bustransfers tijdens excursie.

Aanmelden
Aanmelden kan door een email te sturen aan opleidingen@neprom.nl o.v.v. ‘Aanmelding Mastercourse Duurzaam Ontwikkelen maart 2016’ met jouw contactgegevens. Kosteloos annuleren is mogelijk tot 2 weken voor aanvang van de bijeenkomst. Bij annulering na deze periode is het totale deelnamegeld verschuldigd.

Meer informatie via http://www.neprom.nl/mcdo.

PARTNERS

NEPROM NVB Bouwend Nederland Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties