ZEN Platformbijeenkomst donderdag 10 december

Fotomoment: de vertegenwoordigers van alle lidbedrijven die deelnemen aan het ZEN-platformVanaf 2021 moet nieuwbouw bijna energieneutraal zijn. Tegelijkertijd komt de bewoner in de komende jaren meer dan ooit centraal te staan. Om de consequenties hiervan voor ontwerpers, ontwikkelaars en bouwers te onderzoeken, en om de uitdagingen, knelpunten en oplossingen met elkaar te bespreken, is het platform Zeer Energiezuinige Nieuwbouw (ZEN) opgericht. Tijdens de Platform-bijeenkomst op donderdag 10 december gaan we dieper in op onder andere gedragspsychologie, bewonersgedrag, marketing, ZEN-woningconcepten en voorbeeldprojecten met EPV, massief passief en gestapelde bouw.

Het programma voor 10 december is vrijwel rond. De eerste plenaire inleiding zal worden verzorgd door Harm Valk (Nieman RI) waarna Bert Pol (Tabula Rasa) tijdens de tweede plenaire sessie zijn betoog over het inzetten van gedragspsychologie verder zal aanscherpen. Verder gaan we onder andere in op de thema’s Gestapelde bouw, EnergiePrestatieVergoeding, Bewonersgedrag, Innovatie en Marketing.

Programma

12.30 uur Ontvangst met lunch, koffie, thee.
13.00 uur Opening en welkom door dagvoorzitter Jan Fokkema, directeur NEPROM.
13.15 uur Plenaire inleiding: Harm Valk van Nieman RI schetst een overzicht van woningconcepten om ZEN (van bijna-energieneutraal tot energieleverend) woningen te realiseren.
13.45 uur Plenair college: bewonersgedrag en energiezuinige nieuwbouwhuizen, door dr. Bert Pol van Tabula Rasa.
14.15 uur Keuze uit drie deelsessies: Sessiereeks 1 (60 minuten).

1 Werksessie Ervaring met EnergiePrestatieVergoeding in een gestapeld woonproject, Wim van de Bogerd, Klimaatgarant. Sessie-voorzitter: Maarten Georgius, Aedes.

2 Werksessie Woningproject dat al aan BENG eis voldoet. Patrick Harting, projectmanager van Marsaki vertelt over Nimmerdor in Grijpskerke, opgeleverd in 2012. Concept: Massief passief, met veel aandacht voor marketing, luchtdichtheid, bouwkwaliteit en bewonersvoorlichting. Vervolgens ruim tijd voor vragen en uitwisseling ervaringen.

3 Werksessie Bewonersgedrag. Hoe steek je de marketing in, gelet op bewonersgedrag? Door dr. Bert Pol van Tabula Rasa. Sessie-voorzitter: Claudia Bouwens, Lente-akkoord.

15.15 uur Pauze.
15.45 uur Keuze uit drie deelsessies: Sessiereeks 2 (60 minuten).

4 Innovatiesessie (inhoud wordt binnenkort bekend gemaakt)

5 Werksessie Gestapelde bouw. Presentatie voorbeeld hoogbouwproject met hoge energie-ambitie. Vervolgens ruim tijd voor vragen en uitwisseling van ervaringen. Sessievoorzitter: Jan Fokkema, NEPROM.

6 Marketingsessie (inhoud wordt binnenkort bekend gemaakt)

16.45 uur Wrap up
17.15 uur Borrel.
18.00 uur Einde.

Transparent
De bijeenkomst vindt plaats op donderdagmiddag 10 december 2015. Locatie: Buitenplaats Amerongen, Drostestraat 12 te Amerongen (0343-455690). De lunch staat klaar vanaf 12.30 uur. Het inhoudelijke programma duurt van 13.00 uur tot 17.15 uur. Na afloop is er gelegenheid om na te praten onder het genot van een drankje en een hapje.

Voor wie?
Alle leden van de vier brancheverenigingen binnen het Lente-akkoord (Aedes, Bouwend Nederland, NEPROM en NVB) zijn van harte welkom, ook als u zich (nog) niet heeft aangemeld voor het ZEN-platform. Deelname is kosteloos. U ontvangt na uw aanmelding een bevestiging en een week voor aanvang een programma, een lijst van deelnemers en een routebeschrijving. Registratie vindt plaats op volgorde van aanmelding.

U kunt zich hier aanmelden

Voor meer informatie over deze bijeenkomst kunt u contact opnemen met Claudia Bouwens, programmaleider Lente-akkoord: cb@lente-akkoord.nl. De organisatie van deze bijeenkomst is in handen van het Lente-akkoord. Heeft u vragen over uw aanmelding? Mail dan naar info@lente-akkoord.nl.


Gerelateerde berichten

Tags:

ZEN

PARTNERS

NEPROM NVB Bouwend Nederland Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties