ABN AMRO Duurzame 50 line-up van ‘systeemveranderaars’

Green-tieAdvocaat Roger Cox heeft de ABN AMRO Duurzame 50 gewonnen, in voorgaande jaren bekend als de Duurzame 50 Vastgoed NL. Cox won afgelopen jaar de Klimaatzaak, samen met de duurzaamheidsorganisatie Urgenda. “Iedereen moet en kan hieraan bijdragen. Ik ben een speler in het geheel, uiteindelijk moeten we het samen doen,” aldus Cox.

Tijdens het Green Tie Gala, een onderdeel van de Building Holland beurs, ontving Cox de trofee van juryvoorzitter Jan Willem van de Groep. Behalve een wisselbokaal kreeg hij een cheque van € 5.000, die hij aan een goed doel naar keuze mag uitgeven.

Jan Willem van de Groep, vorig jaar de winnaar, was trots op de line-up van de top 10. “In de top van de ABN AMRO Duurzame 50 staan enkel mensen die zorgen voor systeemverandering” liet hij weten. Eerdere winnaars waren: Stefan van Uffelen (2014), Coert Zachariasse (2013) en Coen van Oostrom (2012).

Felicitaties voor Onno Dwars en Claudia Bouwens
claudia-onnoHet Lente-akkoord is verheugd met de vierde plaats voor Onno Dwars en de tiende plaats voor Claudia Bouwens. Onno Dwars is hoofd ontwikkeling & acquisitie bij VolkerWessels Vastgoed. Hij is sinds 2008 lid van de Stuurgroep Lente-akkoord. Zijn enthousiasme, frisse blik en pragmatisme hebben al vaak voor een nieuwe denkrichting in ons programma en in onze werkwijze gezorgd.

Claudia Bouwens is programmaleider kennisoverdracht en stimulering van het Lente-akkoord. Haar plaats binnen de top 10 beschouwen we als een compliment voor haar werk in de afgelopen jaren, maar ook als teken dat het vorig jaar opgerichte ZEN-platform een veelbelovende aanpak is.

Hier vind u de volledige uitslag van de ABN AMRO Duurzame 50.

PARTNERS

NEPROM NVB Bouwend Nederland Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties