Active House specificaties herzien

De volledig herziene, derde editie van de internationale Active House-specificaties zijn in het Nederlands vertaald. De specificaties maken het eenvoudig om een nieuw of bestaand gebouw te voorzien van een gezond binnenmilieu met aandacht voor comfort, energie en milieu. 

Bij een Active House komen gezondheid en comfort samen met energie-efficiëntie en milieuprestaties. De herziene specificaties zijn toe te passen bij nieuwbouw en bestaande bouw. De Active House Specificaties leggen de visie van Active House uit en beschrijven de technische specificaties die de kwaliteit en prestaties van een Active House bepalen.

Ieder gebouw is anders
Active House is voor veel ontwerpers een aantrekkelijke keuze omdat er geen vast stappenplan is. Het is juist mogelijk om zelf oplossingen, combinaties of innovatieve creaties te realiseren. Ieder gebouw is anders, wat maakt dat het niet realistisch is om ze op basis van dezelfde criteria of op hetzelfde niveau te vergelijken. Want bij sommige gebouwen ligt de nadruk op energie-efficiëntie, bij andere ligt de nadruk juist op binnenklimaat of een lage ecologische voetafdruk.

Radar
Active House maakt gebruik van een Radar. Deze is ontwikkeld voor negen criteria en bijbehorende scores. Er zijn vier criteria voor comfort, drie voor energie en twee voor milieu. De Active House Radar is een middel om achteraf aan te tonen welke ambities en berekende waarden er zijn bereikt. Op het moment dat het gebouw bewoond is en de criteria op basis van metingen worden berekend, kan de Radar ook een handig middel zijn om het gebouw te monitoren, evalueren en verbeteren. Als communicatiemiddel verschaft de Radar helderheid over de vraag waarom de integratie van criteria belangrijk is bij het creëren van een Active House.

Download de Active House specificaties


Gerelateerde berichten

PARTNERS

NEPROM NVB Bouwend Nederland Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties