• Event

12 maart Webinar MIA/Vamil: fiscaal voordeel bij Circulair en Natuurinclusief Bouwen

Voor 2024 is de MIA/Vamil regeling flink op de schop gegaan. Duurzame bouwplannen en investeringen die biodiversiteit beschermen of versterken, kunnen gelukkig nog volop aanspraak maken op de regeling. Je hoort over de actuele financiële kansen in een interactief webinar, met volop ruimte voor vragen. Het webinar vindt plaats op 12 maart, van 10.00-11.30 uur

MIA Vamil

Webinar MIA/Vamil: fiscaal voordeel bij Circulair Bouwen

Voor 2024 is de MIA/Vamil regeling flink op de schop gegaan. Duurzame bouwplannen en investeringen die biodiversiteit beschermen of versterken, kunnen gelukkig nog volop aanspraak maken op de regeling. Je hoort over de actuele financiële kansen in een interactief webinar, met volop ruimte voor vragen. Het webinar vindt plaats op 12 maart, van 10.00-11.30 uur.

De MIA/Vamil is een fiscale regeling voor investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen en technieken. Een succesvolle aanvraag kan fors bijdragen aan een circulaire businesscase. Dit jaar zijn de voorwaarden voor aanvragen flink veranderd. Tijdens het webinar krijg je informatie over de actuele Milieulijst en krijg je inzicht in alle bedrijfsmiddelen die in aanmerking komen voor de Milieu-investeringsaftrek (MIA) en/of de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil). Er is daarnaast volop ruimte om je vragen rechtstreeks aan experts te stellen.

Het webinar wordt georganiseerd door RVO, het Lente-akkoord Circulair Industrieel Bouwen en het KAN platform (Klimaatadaptief bouwen met de Natuur).

Het programma

  • 10.00 introductie door Sander Woertman, programmaleider Lente-akkoord Circulair Industrieel Bouwen
  • 10.10 presentatie Lonneke de Koning, adviseur duurzaam bouwen en circulaire economie bij de MIA/Vamil-regeling van RVO
  • 10.40 eerste ronde vragen
  • 10.50 vervolg presentatie: praktijkervaringen met de nieuwe opzet van de regeling. Met o.a. Thomas Pelgrim van Atriensis Projecten.
  • 11.10 tweede ronde vragen en gesprek
  • 11.30 afsluiting


Aanmelden voor de bijeenkomst kan via onderstaande knop. Mocht je van tevoren vragen hebben die je behandeld wilt hebben tijdens het webinar, dan kun je deze mailen naar info@lente-akkoord.nl. Je krijgt dan gegarandeerd antwoord.

Tot ziens op 12 maart!