Alleen nog NOM-nieuwbouw voor corporatie Thuisvester

De Brabantse woningcorporatie Thuisvester gaat vol voor NOM-nieuwbouw. Onlangs zijn twee projecten gestart: één in Oosteind, gemeente Oosterhout, en de ander in Raamsdonkveer. De in totaal 13 nieuwbouwwoningen zijn de eerste van een lange reeks.

In Oosteind worden om te beginnen 4 huur- en 4 koopwoningen gebouwd. In Raamsdonkveer is afgetrapt met 9 woningen. De woningen worden in oktober aangeboden voor de verhuur en naar verwachting april 2018 opgeleverd. Beide projecten worden uitgevoerd in samenwerking met o.a. Hendriks Coppelmans.

Nul-op-de-Meter is de toekomst
De 9 woningen in Raamsdonkveer en de 4 in Oosteind zijn de eerste van een hele reeks nieuwbouwwoningen die Thuisvester gaat neerzetten. Pierre Hobbelen, directeur-bestuurder Thuisvester: “We zien Nul-op-de-Meter als een goed verdienmodel voor de toekomst. Met NOM kunnen we de huurprijzen voor onze huurders laag houden en de EPV in combinatie met nieuwbouw maakt dat wij NOM als een succesvol businessmodel zien. Plus we kunnen op deze manier een stuk comfort aan onze huurders bieden. Het is wel wennen, we merken bij huurders dat die nieuwe technieken veel aandacht vragen, dus dat kost ons nu wel tijd maar ik denk dat dit een transitiefase is.”

Tips voor corporaties
“Het goedkoop kunnen aanbieden van een huurproduct daar zijn we in essentie voor. De EPV maak mogelijk dat je de meerkosten voor Nul-op-de-Meter kunt terugverdienen. Dus je moet in mijn ogen nu met goede argumenten komen om dat niet op te pakken,” aldus Hobbelen.
In het onderstaande filmpje geeft Pierre Hobbelen tips aan andere corporaties.

ZEN-Platform en Stroomversnelling organiseren NOM-nieuwbouw bijeenkomst
Het ZEN-platform werkt aan bijna energieneutraal tot energieleverende nieuwbouwwoningen, met de bewoner als uitgangspunt. Nul-op-de-Meter nieuwbouwwoningen vormen een belangrijk deel van de oplossing. Tijdens een speciale bijeenkomst op donderdagmiddag 12 oktober gaan we de diepte in op alle aspecten en vragen rond Nul-op-de-Meter nieuwbouw. Deze bijeenkomst organiseren de Lente-akkoord partijen in nauwe samenwerking met de Stroomversnelling. In de verschillende sessies komen vrijwel alle aspecten van NOM aan bod.


Gerelateerde berichten

PARTNERS

NEPROM NVB Bouwend Nederland Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties