Basis-bijeenkomst succesvol energieprestatie-eisen borgen voor nieuwbouw (SBR voor LA)

Wilt u uw nieuwbouwprojecten succesvol verkopen, zorg dan voortaan dat u de Energieprestatie kunt aantonen. Want vanaf 1 januari 2013 is het Energielabel Nieuwbouw verplicht. Hoe borgt u dat uw nieuwbouwproject straks aan de Energieprestatie-eisen voldoet?

In deze bijeenkomst ontdekt u in slechts twee uur hoe u er via de juiste kwaliteitsborging voor zorgt dat uw project de oplevertoets straks doorstaat. Een werkwijze die zich hierbij al heeft bewezen is de zogeheten KopStaart aanpak. De bijeenkomsten vinden plaats in vier regio’s, verdeeld over het land. Het aantal deelnemers is beperkt tot 50 per bijeenkomst, dus geef u tijdig op.

Voor wie?
De bijeenkomsten zijn bedoeld voor (kwaliteits)managers van bouwbedrijven.

Politieke achtergrond
Op dit moment voldoet een belangrijk deel van de nieuwbouwwoningen niet aan de ventilatie- en prestatie-eisen in het Bouwbesluit. En met het Lente-akkoord is afgesproken om in de nieuwbouw een energiebesparing te realiseren van 50% in 2015. Via de juiste kwaliteitsborging kunt u zorgen dat uw werk zich in positieve zin onderscheidt, en maakt u sneller kans op nieuwe opdrachten.

Energielabel Nieuwbouw
Per 1 januari 2013 is het Energielabel Nieuwbouw verplicht voor alle nieuwbouw: zowel woningen als utiliteitsbouw. Onderdeel van het Energielabel is een oplevertoets bij oplevering. Vanaf 1 juli 2012 is het mogelijk om potentiële kopers te informeren met een voorlopig energielabel.

Wat houdt de KopStaart benadering in?
De essentie van de KopStaart benadering is dat ontwikkelaars én ontwikkelende bouwers hun verantwoordelijkheid nemen voor de kwaliteit van hun eindproduct. De KopStaart aanpak bestaat uit twintig praktische aandachtspunten voor professionele opdrachtgevers om aan het begin en einde van het bouwproces de opleverkwaliteit van gezonde, energiezuinige woningen te borgen.

Organisatie: SBR in opdracht van het Lente-akkoord
Datum en tijd: donderdag 11 oktober 2012, 16:00-18:00
Plaats: Eindhoven
Kosten: Gratis voor leden van Bouwend Nederland, NVB, NEPROM en Aedes. Bij no-show wordt € 50 in rekening gebracht. Overige deelnemers: € 50,-.
Aanmelden: online aanmeldformulier
Meer informatie: http://www.sbr.nl/producten/bijeenkomsten-en-cursussen/succesvol-energieprestatie-eisen-borgen-voor-nieuwbouw

PARTNERS

NEPROM NVB Bouwend Nederland Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties