“Behoud salderingsregeling tot 2023!”

De partners in het Lente-akkoord hebben afgelopen dinsdag, samen met Uneto VNI en 15 maatschappelijke organisaties, minister Wiebes van Economische Zaken gevraagd om de salderingsregeling in ieder geval tot 2023 te handhaven.

Saldering is dé regeling voor grote groepen ‘gewone’ burgers, schrijven zij gezamenlijk in de brief, die door Marjan Minnesma (foto) van Urgenda in vlammende bewoordingen is opgesteld.

“Saldering creëert draagvlak en ook enthousiasme voor besparing. Het is de belangrijkste regeling voor burgers in deze energietransitie. Daarnaast groeit de werkgelegenheid in de markt voor zonne-energie enorm. […] Vrijwel alle nieuwbouwwoningen die momenteel en in de toekomst worden gebouwd, hebben zonnepanelen. Dit is een vanzelfsprekendheid geworden in de nieuwbouw. Bewoners vragen erom. Zowel burgers als bedrijven rekenen daarom eensgezind op de toegezegde voortzetting tot minimaal 2023. […] Behoud juist nu datgene waar enthousiasme voor is onder burgers en benut de investeringsbereidheid van burgers voor hun transitie!”

Afgelopen donderdagavond werd de salderingsregeling in de Tweede Kamer besproken. De Telegraaf meldt dat Wiebes voor de zomer met een voorstel voor een nieuwe subsidieregeling komt. Hij liet in het debat met de Tweede Kamer weten dat hij de regeling niet onaantrekkelijker wil maken. „Ik wil juist de aantrekkelijkheid behouden”, zegt de minister. „Onduidelijkheid is echt slecht. Het kan ook zijn dat mensen het er niet mee eens zijn. Ik wil in gesprek met de organisaties.”

De twintig ondertekenaars zien liever dat de huidige regeling tot in ieder geval 2023 blijft bestaan. Minister Kamp deed eerder deze belofte, maar het nieuwe kabinet denkt er anders over.

Lees de brief aan minister Wiebes


Gerelateerde berichten

Tags:

Saldering

PARTNERS

NEPROM NVB Bouwend Nederland Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties