Beleggers gaan voor Nul-op-de-Meter

Zeer Energiezuinige Nieuwbouw wordt steeds vaker gerealiseerd in opdracht van beleggers. We verzamelden een aantal voorbeelden van concrete projecten; in de pijplijn én gerealiseerd.

Vesteda en Van Wijnen Noord B.V. hebben vorige week een overeenkomst gesloten voor de realisatie van 45 NOM-woningen volgens het Fijn Wonen concept. De woningen worden gebouwd in de nieuwbouwwijk Diepstroeten in Assen en zullen in het middensegment van de vrije sector huurmarkt worden verhuurd. Pieter Knauff, director Acquisitions bij Vesteda: “De verwerving van deze NOM huurwoningen sluit goed aan op onze hoge duurzaamheidsambities. De eengezinswoningen kennen een fraai ontwerp en worden gerealiseerd binnen de parkachtige en dorpse setting van Woonpark Diepstroeten. Een aantrekkelijke toevoeging aan onze portefeuille.”

Eerste gasloze wijk van Utrecht
Ook Bouwinvest REIM heeft vorige week een dergelijke overeenkomst getekend. Hier betreft het de ontwikkeling en realisatie van 126 Nul-op-de-Meter huurwoningen in de nieuw te ontwikkelen woonwijk Haarzicht in Vleuten. In dit gebied zal binnen een aantal jaar een duurzame woonwijk ontstaan met 555 Nul-op-de-Meter woningen. Gerhard Bolk, directeur AM, over Haarzicht in Vleuten: “Dit wordt de eerste gasloze wijk van Utrecht zonder stadsverwarming en dat is onderscheidend. We realiseren hier voor Bouwinvest 126 Nul-op-de-Meter woningen.” Michiel de Bruine, Director Dutch Residential Investments van Bouwinvest: “De Nul-op-de-Meter woningen passen uitstekend in de woningportefeuille van het Bouwinvest Residential Fund. De huidige acquisitiestrategie is namelijk gericht op de groei van de portefeuille met duurzame nieuwbouwwoningen.”

Ambitie energienotanul
Syntrus Achmea heeft eerder al te kennen gegeven dat vanaf 2017 energieneutraal de ambitie is voor alle grondgebonden woningen. De ZEN-database bevat inmiddels een onlangs gerealiseerd project van Syntrus Achmea: 15 energiezuinige eengezinswoningen in de wijk Nijrees-Noord te Almelo (foto).

Groenwoningen Fonds
Credit Linked Beheer is afnemer van tientallen vrije sector huurwoningen van MorgenWonen (VolkerWessels) en IQ woningen (Ballast Nedam). Een van de recente aankopen voor hun Groenwoningen Fonds betreft 15 grondgebonden IQwoningen van Ballast Nedam binnen het project Weidelanden in Hazerswoude-Dorp. Deze modulair gebouwde woningen met een bouwtijd van zes weken hebben een EPC van circa -0,3. De woningen zijn begin oktober 2016 opgeleverd en allemaal verhuurd. Het Groenwoningen Fonds is een door de belastingdienst aangewezen Groenfonds en investeert in groene nieuwbouwwoningen in Nederland. Op de website van het Groenwoningen Fonds zijn al hun Zeer Energiezuinige Nieuwbouwprojecten te vinden.


Gerelateerde berichten

Tags:

Projecten

PARTNERS

NEPROM NVB Bouwend Nederland Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties