Bijeenkomst ZEN Themagroep Gestapelde Bouw

amstelkwartier800Doel van de Themagroep Gestapelde Bouw is meer kennis te krijgen van de praktische mogelijkheden om woongebouwen (hoger dan 5 lagen) bijna energieneutraal of beter te realiseren. Deelname aan de themagroep staat open voor bedrijven die aangesloten zijn bij het ZEN-platform die een nieuwbouw woongebouw in ontwikkeling of aanbouw hebben of die daarmee aan de slag willen gaan.

Binnen de Themagroep zullen de deelnemers kennis uitwisselen over de projecten die bij hen in ontwikkeling of in aanbouw zijn. De verschillende ontwerpen/concepten worden geanalyseerd en samen wordt geleerd met welke technische oplossingen de BENG-doelstellingen op een optimale wijze bereikt kunnen worden.

Als eerste stap stellen we deelnemers in de gelegenheid om projecten die nu bij hen in ontwikkeling of aanbouw zijn, door een externe onderzoeks/adviesbureau te laten onderzoeken hoe die scoren op de BENG-eisen en op welke wijze de projecten naar BENG-niveau gebracht kunnen worden. Overigens zonder verplichting om die verbetersuggesties door te voeren. De uitkomsten en mogelijke verbeteringen worden gezamenlijk besproken in enkele bijeenkomsten in de periode januari – april.

Lees hier het verslag van de eerste bijeenkomst van deze ZEN-themagroep. De tweede bijeenkomst vindt plaats op 10 maart a.s. bij Mitros inUtrecht.

Voor meer informatie over deze themagroep kunt u contact opnemen met Claudia Bouwens, programmaleider Lente-akkoord: cb@lente-akkoord.nl.


Gerelateerde berichten

Tags:

ZEN

PARTNERS

NEPROM NVB Bouwend Nederland Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties