Blog: Balansventilatie, wat is dat eigenlijk?

els-de-jongToen ik van Claudia Bouwens van het Lente-akkoord het verzoek kreeg om onderzoek te doen bij bewoners van een woning met balansventilatie, moest ik eerst wel even opzoeken wat dat eigenlijk is, balansventilatie.

Deze blog van Els de Jong (WONO) verscheen op Toolkit op 22 januari

Nu, aan het eind van het onderzoekstraject en na het bijwonen van een expertmeeting met alle deskundigen, ben ik goed op de hoogte. Je kunt er echter vanuit gaan dat de gemiddelde bewoner die een woning betrekt met balansventilatie, geen idee heeft. Dat wil echter niet zeggen dat het de gemiddelde bewoner niet interesseert, integendeel.

In een gesprek met vrienden over mijn nieuwe opdracht, kwam ik erachter dat zij balansventilatie hebben in hun appartement waar zij een jaar geleden naartoe verhuisd zijn. Toen de vragenlijst voor het onderzoek getest moest worden, heb ik hen gevraagd of zij die wilden invullen. Natuurlijk wilden zij mij wel helpen, en dat leverde de nodige verbeteringen op in de vragenlijst. Maar het belangrijkste inzicht dat ik kreeg was dat, iedere keer als ik hen nu spreek, al snel het onderwerp balansventilatie aan de orde komt. Ze zijn erg betrokken bij het onderwerp en ze willen vooral graag weten hoe het systeem werkt.

Lees verder op Toolkit


Gerelateerde berichten

PARTNERS

NEPROM NVB Bouwend Nederland Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties