BNL Academy – Blijven Bouwen met BENG en MPG

De regelgeving voor nieuwbouw rond materialen is ingrijpend veranderd. Ook omtrent energie zijn er grote wijzigingen op komst. Heb je geen tijd om je hier zelf in te verdiepen? Schrijf je dan in voor deze korte training van Bouwend Nederland en leer in een halve dag wat dit betekent voor jouw bedrijf!

Sinds januari 2018 is een wettelijke grenswaarde ingevoerd voor de Milieuprestatieberekening Gebouwen (MPG). Deze berekent de milieubelasting van de materialen van een gebouw. De EPC in het Bouwbesluit wordt op korte termijn vervangen door BENG eisen (Bijna Energieneutrale Gebouwen). Voor alle nieuwbouw, woningbouw en utiliteit, geldt dat aanvragen van een omgevingsvergunning vanaf 1 juli 2020 moeten voldoen aan de BENG eisen. Voor overheidsgebouwen zelfs al vanaf 1 januari 2019. Maar wat houdt dit precies in en wat verandert er dan voor jou? In deze training wordt dit je haarfijn uitgelegd.

Wat leer je?

  • veranderingen in bouwregelgeving ten aanzien van energie (BENG) en materialen (MPG)
  • BENG: wat verandert in het ontwerpproces en welke veranderingen moet je doorvoeren
  • MPG: wat verandert in het ontwerpproces en welke veranderingen moet je doorvoeren
  • relatie tussen MPG en BENG

Voor wie?
Je bent een vestigingsmanager, directielid of ontwerper voor ontwikkelende bouwbedrijven die nieuwbouwprojecten opleveren.

Programma
In deze interactieve training van een halve dag worden deelnemers in korte tijd bijgepraat over relevante wettelijke verplichtingen aan duurzaamheid voor nieuwbouw. Je krijgt de mogelijkheid om vragen te stellen en je eigen ervaringen te delen met anderen. De training biedt je ook de handvatten om deze informatie na afloop binnen het bedrijf breed te delen.

Prijzen
Leden: € 349,00 (excl. btw) Leden van NEPROM, NVB en Aedes betalen ook € 349,- (excl. btw)
Niet-leden: € 599,00 (excl. btw)

Locatie
Postillion Hotel Utrecht Bunnik, Baan van Fectio 1, 3981 HZ BUNNIK

Meer informatie en aanmelden via BNL Academy

PARTNERS

NEPROM NVB Bouwend Nederland Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties