Den Bosch initieert NOM-nieuwbouw platform

eric logisterOp initiatief van gemeente ’s-Hertogenbosch is er onlangs een nieuw platform opgericht voor NOM-nieuwbouw. Op donderdag 21 juli vond bij SPARK Campus de aftrap plaats. Woningcorporaties, gemeenten, ontwikkelaars, bouwondernemingen en financiers willen zich inspannen om van Nul op de Meter bouwen de nieuwe norm te maken.

Tot nu zijn er nog geen nieuwbouwwoningen of -projecten in ’s-Hertogenbosch volgens het Nu-op-de-Meter principe gebouwd. En dus wil gemeente ’s-Hertogenbosch hierover in gesprek met innovatieve partijen. Immers, de vraag naar deze woningen en ook het aanbod in producten en concepten nemen toe.

Wethouder Eric Logister moedigde de bedrijven tijdens de bijeenkomst aan om vooral te blijven innoveren en om tot een gebiedsgerichte aanpak te komen. Cassandra Vugts van SPARK Campus nodigde de aanwezigen uit om samen kennis te ontwikkelen door meerdere thema’s uit te diepen en tot resultaten te komen. Het platform krijgt een vervolg op vrijdag 4 november. Informatie over het platform en aanmelden voor volgende bijeenkomsten via de website.

Aandacht via Periscope
Tijdens de dag nam de gemeente drie livestream films op via Periscope. Deze zijn te bekijken via onderstaande links.

Livestream 1
Livestream 2
Livestream 3


Gerelateerde berichten

PARTNERS

NEPROM NVB Bouwend Nederland Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties