Bypass voor webtool energielabel

energielabel-infographic2

Het ministerie van BZK heeft ons gemeld dat RVO een digitale bypass in de webtool voor het energielabel in werking heeft gesteld. Deze digitale bypass zorgt ervoor dat u als bouwer of ontwikkelaar uw eigen woningen bij RVO kunt aanmelden als deze niet vindbaar zijn in de energielabel webtool.

In de webtool staat nu de melding ‘Staat uw woning er niet bij of heeft u een woning geërfd?’. Druk op de knop ‘Woning zoeken’. U dient dan wel een digitaal bewijs van eigendom te overleggen: kopie van koopakte, uittreksel koopakte, of een uittreksel eigendomsakte uit het Kadaster. Binnen een paar werkdagen ontvangt u bericht of de woning is gekoppeld. Vervolgens kunt u het definitief energielabel aanvragen in de webtool. Pas als de kadaster informatie is geregistreerd in energielabelvoorwoningen.nl is de woning zichtbaar.

Als u al een papieren aanvraag had ingediend kunt u twee dingen doen:

  • Wachten tot deze verwerkt is;
  • Alsnog een digitale aanvraag doen, om sneller een label te bemachtigen. Laat RVO dan weten dat er eerder een papieren aanvraag is gedaan. RVO checkt op dubbelingen. U hoeft dus niet twee keer de kosten voor de extern deskundige te betalen!

Neemt dit de bestaande problemen weg? Wij horen dit graag van u! Als u vragen of problemen hebt dan kunt u dit ons melden.

Lees ook:
Brief aan minister over chaos bij definitief energielabel
RVO-update energielabel woningen


Gerelateerde berichten

PARTNERS

NEPROM NVB Bouwend Nederland Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties