Coen van Oostrom wint Duurzame 50

Coen van Oostrom, CEO van OVG Projectontwikkeling, is de winnaar geworden van de verkiezing Duurzame 50 Vastgoed NL. De lijst met vijftig duurzame professionals uit de vastgoedsector is vorige week bekendgemaakt door de juryvoorzitter Ed Nijpels. De uitreiking vond plaats tijdens het slotfeest van de Dutch Green Building Week 2012 in gezelschap van ruim 300 gasten.

Van Oostrom is volgens de jury “Dé initiator van duurzaamheid in de vastgoedbranche. Van Oostrom boort zijn enorme netwerk aan om zijn visie op een duurzame wereld te laten slagen. ‘Doen wat je zegt en belooft’, is een motto wat bij Van Oostrom past. Met 30 – 40% van de BREEAM-NL Labels in Nederland is OVG een koploper. Daarnaast gaat de duurzaamheid van Van Oostrom ook internationaal. Opvallend is ook een initiatief van een eigen Green Deal, welke de politiek moet laten nadenken over het oplossen van leegstand door middel van het inzetten van duurzaamheid; een plan dat nu door velen wordt overgenomen.”

Top 10
De top 10 van de lijst bestaat, uiteraard naast de winnaar, uit Anke van Hal van TU Delft (2); Guus Berkhout van Triodos Bank (3); Architect Thomas Rau (4); Wethouder Alexandra van Huffelen uit Rotterdam (5); Anne-Marie Rakhorst van Search (6); Jaap Gillis, CEO van Bouwfonds REIM (7); Job Dura, CEO van Dura Vermeer (8); Andy van den Dobbelsteen van de TU Delft (9) en young professional Nils Kok van Universiteit Maastricht (10).

De complete top 50 staat op http://www.duurzame50.nl

PARTNERS

NEPROM NVB Bouwend Nederland Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties