Consumentenvoorlichting over energiegebruik met Ezie

ezieGrip krijgen op de energiebestedingen, dat lukt nog lang niet iedereen. Gemiddeld gaat bij een Nederlands huishouden één maandsalaris van het netto-inkomen naar de energierekening.

Wij berichtten al eerder over Ezie, een online tool die consumenten helpt bij het verlagen van het energiegebruik. In tegenstelling tot methodieken zoals het Energielabel voorspelt Ezie het totale energiegebruik.

Ezie is inmiddels vernieuwd. Bewoners kunnen nu hun maandelijkse energiekosten voorspellen en bezien hoe deze zich verhouden tot die van hun buren. Ze krijgen daarnaast ook meteen besparingstips op maat. Het nieuwe Ezie is geschikt voor nieuwbouw woningen, maar het kan bijvoorbeeld ook inzicht geven in het effect van renovatiepakketten.

Enthousiaste gebruikers
Investeerder BouwInvest behoort tot de eerste gebruikers van het nieuwe Ezie en is met name enthousiast over de mogelijkheid om voorlichting en tips aan de bewoners te geven. Doordat de gegevens over woningen vooraf ingevoerd zijn, krijgen bewoners na het invullen van hun gebruiksprofiel via enkele eenvoudige vragen een terugkoppeling op het eigen energiegebruik in relatie tot dat van anderen (complex- of wijkgenoten).

Lees meer op de website van DPA Cauberg-Huygen


Gerelateerde berichten

PARTNERS

NEPROM NVB Bouwend Nederland Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties