Cursus Naar energieneutrale utiliteitsbouw met staal (SBRCURnet)

energiezuinig met staalDe Europese Unie streeft naar een duurzamere samenleving. Om die reden zijn de doelen van de Energy Performance of Buildings Directive (EPBD) aangescherpt. Een van de doelstellingen is, dat alle nieuwbouw in 2020 voldoet aan de eis ‘nearly zero energy’. Tijdens deze cursus van Bouwen met Staal en SBRCURnet leert u hoe u dat realiseert.

‘Nearly zero energy’ houdt in dat deze gebouwen zo energiezuinig zijn, dat bijna geen energie hoeft te worden toegevoegd voor verwarming en koeling. De geringe hoeveelheid energie die mogelijk toch nodig is, moet afkomstig zijn van duurzame, vernieuwbare energiebronnen zoals wind en zon.

Leer in één middag hoe u energiezuinige en energieneutrale utiliteitsbouw kunt realiseren. De nadruk ligt op het bouwtechnisch ontwerpen van de buitenschil van o.a. kantoren en scholen aan de hand van de SBR-Referentiedetails Utiliteitsbouw Staal. Ook de installatietechniek komt aan de orde.

Bestemd voor
Architecten, bouwkundigen, bouwkundige tekenaars, aannemers, werkvoorbereiders, docenten, medewerkers controlerende instanties en staalconstructiebedrijven.

Docent
drs.ing. H.M. Nieman, Nieman Consultancy

Cursusmateriaal
U ontvangt een handout van de sheets en achtergrondinformatie over het onderwerp.

Tijd en plaats
Datum: Donderdag 6 maart, 12:30- 17:00 uur
Locatie: Bruchem
Prijs: € 360,00 excl. 21 % btw per deelnemer

Aanmelden
U kunt zich aanmelden via de website van SBRCURnet

PARTNERS

NEPROM NVB Bouwend Nederland Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties