De Duurzame 50 van 2020 kent alleen winnaars

De tweede dag van Building Holland werd traditiegetrouw afgesloten met de ABN AMRO Duurzame Top 50, ditmaal gepresenteerd door Petran van Heel (ABN AMRO) en Onno Dwars (Ballast Nedam Development), winnaar van de 2019-editie. De prijs werd ditmaal collectief uitgereikt, alle genomineerden werden vanuit hun (thuis)werkplek in beeld gebracht. Een mooi zicht waar Dwars nog een ambitie aan vastplakte: “Uiteindelijk hebben we 17 miljoen gezichten nodig op dit scherm.”

Onno Dwars eindigde dag met een fel betoog. “Ik ga mij niet inhouden, want er is kneiterhard beweging nodig”, aldus Dwars. “We staan op een punt waarop je je kunt afvragen: heeft het nog wel zin? We gaan maar door alsof er niets aan de hand is, maar er is heel veel aan de hand.”

Dwars greep de waterkering als prangend voorbeeld aan: “We hebben het niet meer over dijken en dammen bouwen, maar over muren bouwen om te zorgen dat we het water kunnen keren. Want alleen Nederland kan de opgave niet aan als we de klimaatdoelen niet halen. Het vraagt om een drastische verandering. Het kan niet zo zijn dat duurzaamheid een reflectie is van ‘minder slecht’. Duurzaamheid gaat om leven geven.”

Felicitaties
De Lente-akkoord redactie zet graag een aantal winnaars uit de eigen achterban even in het zonnetje: Claudia Bouwens (Programmaleider ZEN en KAN), Harm Valk (Nieman RI), Robert Koolen (Heijmans), Maarten Markus (AM), Anke Verhagen (Rabobank REF), Lars van der Meulen (VolkerWessels), Lizzy Butink (asr real estate), Marije Kamphuys (Van Wijnen) en Biense Dijkstra (Dijkstra Draisma). Ook willen we Jos van Dalen (ministerie BZK) en Martine de Vaan (Rijksvastgoedbedrijf) feliciteren met hun gedeelde prijs.

Overzicht van alle genomineerden ABN AMRO Duurzame 50 

PARTNERS

NEPROM NVB Bouwend Nederland Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties