De Voorsprong: prijs voor energieambitieuze concepten in 2012

Tot 25 september 2012 is het mogelijk voor conceptaanbieders om zich in te schrijven voor de prijs De Voorsprong 2012. Het event Manifestatie De Voorsprong 2012 vindt plaats op 22 november dit jaar. De Voorsprong wordt dit jaar ondersteund door ondermeer Aedes, NVTB, Vernieuwing Bouw en SBR.

Twee essentiële zaken zijn nodig om betaalbare, innovatieve en energieambitieuze woningen te realiseren: vernieuwende opdrachtgevers die uitvragen op basis van prestaties en coalities van bouwpartijen die gezamenlijk mooie concepten aanbieden. Dit jaar staat De Voorsprong in het teken van de ontmoeting tussen de opdrachtgevers en de conceptaanbieders. Dit is het vertrekpunt voor vernieuwing. Dit is een goed vertrekpunt om innovatieve energieaanpak te ontwikkelen.

Meedoen!
Voor de prijs zijn Energiesprong en Netwerk Conceptueel Bouwen op zoek naar partijen in de bouw die gezamenlijk opereren met gedeelde afspraken om een concept op de markt aan te bieden dat voor bestaande woningbouw minimaal 45% energiereductie oplevert en voor nieuwbouw energieneutraal is.

Het totale prijzengeld bedraagt 75.000 euro. Er zijn drie prijzen in de categorie nieuwbouw en drie prijzen in de categorie renovatie (20.000, 12.500 en 5.000 euro). Er zijn bovendien diverse publicitaire acties waar de winnaars gebruik van kunnen maken. Ook is er gelegenheid om in het voorjaar van 2013 met de winnaars gezamenlijk een leertraject op te starten om de concepten verder te ontwikkelen.

U wilt zich inschrijven met uw concept?
Voor de inschrijving is een Leidraad opgesteld. Inschrijving is mogelijk tot 25 september 2012 (23.59 uur), via dit aanmeldformulier voor concepten.

Lees meer

PARTNERS

NEPROM NVB Bouwend Nederland Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties