Driedaagse praktijkcursus Stichting KERN: Energieneutraal bouwen en renoveren

Ben je in de bouwuitvoering werkzaam als vakman, aannemer of installateur? En sta je op het punt om (bijna) energieneutraal te bouwen of renoveren? Wil je betrouwbare en voordelige manieren leren kennen om (bijna) energieneutraal te bouwen en renoveren? En wat erbij komt kijken in de bouwuitvoering? Schrijf je dan in voor de driedaagse Praktijkcursus energieneutraal bouwen en renoveren.

De cursusdagen zijn 11 en 12 april en 9 of 10 mei. Op dag 1 staat de interdisciplinaire basis centraal van comfortabel en betaalbaar energieneutraal bouwen met passiefhuistechnologie. Op dag 2 kiest de cursist voor de specialisatie installatie met bijvoorbeeld verdieping in balansventilatie en verwarmen via ventilatielucht. Of hij kiest de bouwkundige kant met verdieping in isolatietechniek en de daarbij behorende bouwfysica. In de middag worden twee energieneutrale projecten bezocht. Op dag 3 (9 mei bouwkunde of 10 mei installatietechniek) wordt de gekozen specialisatie verbreed en zijn er demonstraties van materialen en technieken.

De opleiding van het Passiefhuis Instituut is voor de Nederlandse markt vertaald en aangepast en wordt gegeven door stichting KERN. Wie slaagt ontvangt het internationaal erkende en gewaardeerde certificaat Passiefhuis Vakman. Het examen vindt vrijdag 19 mei plaats, voorafgegaan door de examentraining op 17 mei. De opleiding kost € 690,- en deelname aan het examen € 250,-, cursuslocatie is Ede.

Zeer ervaren docenten
De hoofddocenten zijn Clarence Rose (passiefhuisspecialist), Henk Wegkamp (energetisch-economisch analist) en Carl-peter Goossen (foto, NZEB-ontwerpmanager). Zij zijn expert op hun vakgebied, hebben jarenlange ervaring met energieneutraal bouwen en diepgaande kennis van de bouwpraktijk. Tevens zijn enkele gastdocenten betrokken.

Meer informatie en aanmelden
Kijk voor meer informatie en aanmelden op de website van Stichting Kern.

PARTNERS

NEPROM NVB Bouwend Nederland Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties