Duurzaam Gebouwd seminar – Duurzame energie & gebiedsontwikkeling

De energietransitie vraagt om slimme oplossingen voor de verdeling van energie. Naarmate leefomgevingen meer gebruik gaan maken van Smart Grids, wordt de inrichting van het elektriciteitsnetwerk belangrijker.

Een veelgehoord kritiekpunt op het all-electric maken van gebouwen is de piekbelasting en de afwezigheid van energieopwekking in de grauwe en donkere winterdagen. Om die reden krijgt data een belangrijk aandeel binnen dit thema. Kansen rondom het uitwisselen van energie met buren en auto’s worden langzaam zichtbaar. Apparaten worden slimmer en het gebouwbeheerssysteem krijgt een groter aandeel in het gebruik van apparaten.

Als ontwikkelaar, gemeente of gebouweigenaar klinkt dit allemaal erg mooi, te mooi misschien. Je hebt een visie, een stip op de horizon gezet. Je wilt een gasloos gebouw of gasloze wijk, een gebied waar mensen wonen en werken en dat samengaat met duurzaamheid. Maar hoe krijg je nou wat je beloofd is? Het antwoord schuilt o.a. in prestatieafspraken en de aanbestedingsprocedures.

Antwoord op deze vragen krijg je tijdens het Duurzaam Gebouwd seminar op 11 december. Praktijkcases vanuit Gemeente Utrecht, Gemeente Tylingen en van de Kromhoutkazerne en De Knoop komen aan bod. Mis dit event op een unieke locatie niet, en schrijf je direct in op de Duurzaam Gebouwd website.

PARTNERS

NEPROM NVB Bouwend Nederland Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties