EETcafé energieneutrale kantoren

kantorenHet EETcafé is dé ontmoetingsplaats voor bouw -en vastgoedprofessionals waar vraag en aanbod samenkomen. Maar ook andere geïnteresseerden met nieuwe, complementaire kennis kunnen aanschuiven. Zo zorgen we voor een interessante mix van mensen en inzichten.

Tijdens het EETcafé kunt u, onder het genot van een hapje en een drankje, aanhaken bij een aantal discussies die ons verder brengen in de transitie naar energieneutrale kantoorrenovatie. De discussies worden geleid door een EETlid en een expert op het specifieke vakgebied. Op 4 november staan de volgende onderwerpen centraal:

Nieuwe standaarden voor taxeren van energieneutraal kantoorvastgoed  
Hosts: Joël Scherrenberg (RICS, Voorzitter European Taskforce Sustainability) & Tristan Kunen (EET)
Energieneutrale panden hebben een hogere waarde door een betere verhuurbaarheid, minder leegstand, meer tevreden gebruikers, een beter imago en een betere toekomstbestendigheid. Hoe maken we deze meerwaarde expliciet en zorgen we ervoor dat deze algemeen geaccepteerd wordt

Verankering van hospitality-concepten voor eindgebruikers
Hosts: Marc Heijmans (Director Global Key Accounts Regus) & Jim Teunizen (EET)
Het gaat al lang niet meer alleen om de vierkante meters. Het is de hospitality die bepalend is voor een gebruiker of hij wel of niet wil blijven en wat hij daarvoor over heeft. Hoe krijgen wij deze geldstromen in het domein van het vastgoed en daardoor meer investeringsruimte om kantoren te renoveren naar energieneutrale, goed presterende huisvesting?

Meerdere wegen leiden naar energieneutraal  
Hosts: Roel Rutgers (Architect Architectenbureau Paul de Ruiter ) & Saskia Oranje (EET)
Het is een verkeerde keuze wanneer een renovatieconcept het niet meer toelaat om het kantoor later alsnog energieneutraal te maken. In het ontwerpproces moet hier actief op gestuurd worden door de juiste ontwerpprincipes te kiezen. Hoe ziet de routekaart eruit, waarin een stapsgewijze aanpak leidt tot een robuust, adaptief renovatieontwerp?

Vergroten van de voorspelbaarheid
Hosts: Hans Buitenhuis (Managing Partner DWA) & Machiel Karels (EET)
De investeringsbereidheid in energieneutraal wordt belemmerd, doordat vooraf onvoldoende inzichtelijk wordt gemaakt wat de prestatie van het kantoor zal zijn ná de renovatie. Hoe kunnen we de uitgangspunten en maatregelen vooraf toetsen, zodat bindende prestatiegaranties op energieverbruik, comfort en productiviteit gegeven kunnen worden?

Wietse Walinga (directeur Duurzaam Gebouwd) leidt dit EETcafé.

Wanneer: 4 november
Tijd: 16.00 – 20.00
Locatie: Den Bosch (exacte locatie volgt nog)
Aanmelden: voor 2 november via het aanmeldformulier (onder aan de pagina)

PARTNERS

NEPROM NVB Bouwend Nederland Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties