Energie-efficiënt huis verkoopt beter

nieuwbouw06Bouwers die woningen energie-efficiënter maken dan de minimum-eis, kunnen rekenen op een betere verkoop. De oude stelregel uit de vastgoedsector dat extra energiezuinige woningen geen meerwaarde hebben, lijkt ruimschoots achterhaald. Kopers goed informeren en ontzorgen helpt, ontdekken bouwers en ontwikkelaars. Financieringsarrangementen ook. Reden voor onder meer Neprom en NVB om de druk op banken om over de brug te komen op te voeren.

Dit artikel verscheen in Cobouw op 9 april 2015

Tweehonderd koopwoningen in de eerste fase van de duurzame wijk Nieuw Kortenoord in Wageningen gingen op het dieptepunt van de markt grif van de hand. Een project in Ermelo van Van Wijnen dat een dezer dagen van start gaat geeft hetzelfde beeld. De aannemer wist alle 37 energieneutrale woningen vlot, voor de start van de bouw, te verkopen.

Bas van de Griendt, manager mvo en duurzaam ontwikkelen van BPD (het vroegere Bouwfonds Ontwikkeling) onderstreept dat voor een succesvolle verkoop meer nodig is dan alleen een gunstige energieprestatie. “Mensen willen een goed huis. Extra’s kiezen ze als ze een voordeel zien. Dat betekent dat je de kopers goed moet faciliteren. Met desgewenst extra financiering maar ook met goede informatie over de mogelijkheden en gevolgen van toepassingen. In Nieuw Kortenoord hebben we energiebesparende extra’s aangeboden als optie.”

Lees verder: Energie-efficiënt huis verkoopt beter
Zie ook: Edith Piafwoning voorbereid op de toekomst


Gerelateerde berichten

PARTNERS

NEPROM NVB Bouwend Nederland Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties