EnergieVademecum volledig geactualiseerd

Het nieuwe EnergieVademecum is volledig geactualiseerd en afgestemd op de nieuwe energieprestatie-eisen, de NTA 8800 en TOjuli. Het is een handig naslagwerk voor iedereen die betrokken is bij het ontwerpen en realiseren van gebouwen.

Het vademecum begint met de achtergronden van energiegebruik door de jaren heen in verschillende sectoren. Maar het belangrijkste onderdeel is “Energiebewust ontwerpen”. Daarvoor geeft het vademecum concrete, direct toepasbare richtlijnen en hulpmiddelen. Hierbij komen zowel ruimtelijke, bouwtechnische als installatietechnische aspecten aan de orde.

Het vademecum geeft ook antwoord als je gewoon iets wil weten, bijvoorbeeld hoe zit het met thermische isolatie van de verschillende delen van de gebouwschil, hoe werkt een warmtepomp, hoe werkt vloerverwarming enzovoort. Het vademecum geeft ook aanwijzingen voor uitvoering en beheer en bewonerszaken.

De voorbeelden betreffen vooral nieuwbouwwoningen. Het boek richt zich op architecten, opdrachtgevers, aannemers , installateurs en beoordelende instanties en natuurlijk ook op studenten.

U kunt het EnergieVademecum online lezen. Of u kunt het hier gratis downloaden. De gedrukte versie (€ 55) is via Klimapedia te bestellen, maar ook via de boekhandel, Bol.com, enz.

Prijsvraag
Het Lente-akkoord mag drie exemplaren van de gedrukte editie verloten! Weet u wat de COP is op een warmtepomp in zomerbedrijf (bodem-grondwater)? Stuur het goede antwoord voor 1 augustus naar info@lenteakkoord.nl en vermeld daarbij uw naam en postadres.

 


Gerelateerde berichten

PARTNERS

NEPROM NVB Bouwend Nederland Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties