Energiebespaarlening voor aardgasvrij maken van nieuwbouwwoning

Het Nationaal Energiebespaarfonds heeft een recordjaar achter de rug en breidt uit. Het fonds groeit naar € 600 miljoen euro. Op verzoek van het ministerie van BZK, en naar aanleiding van de klimaattafels, heeft het Nationaal Energiebespaarfonds twee nieuwe financieringsproducten ontwikkeld. Het is nu mogelijk voor VvE’s om een lening met een looptijd van 30 jaar af te sluiten. Daarnaast kunnen particulieren vanaf nu ook een Energiebespaarlening aanvragen voor het alsnog aardgasvrij maken van een nieuwbouwwoning.

Het Nationaal Energiebespaarfonds bestaat deze maand 5 jaar. Mede dankzij een bijdrage van € 40 miljoen van de Rijksoverheid, met een aanvullende bijdrage van de co-financiers Rabobank, ASN Bank en de Council of Europe Development Bank (CEB) en de revolverende werking van het fonds groeit het Energiebespaarfonds naar € 600 miljoen. De ambitie is om te groeien naar 1 miljard. Stichting Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn) is fondsmanager van het Nationaal Energiebespaarfonds.

Energiebespaarlening voor aardgasvrije nieuwbouw
De Energiebespaarlening is nu ook beschikbaar voor het aardgasvrij maken van nog niet opgeleverde woningen. Het gaat om nieuwbouwwoningen die met een gasaansluiting waren ontworpen en gekocht, maar die de koper alsnog aardgasvrij wil laten opleveren. Particulieren die voor 1 september 2018 een nog te bouwen nieuwbouwwoning hebben gekocht, kunnen de kosten van de maatregelen financieren met een Energiebespaarlening. Deze faciliteit is mogelijk gemaakt met een bijdrage van het ministerie van BZK en Rabobank.

VvE Energiebespaarlening naar 30 jarige looptijd
VvE’s kunnen voortaan een VvE Energiebespaarlening met een looptijd van 30 jaar afsluiten. Dit is een aanvulling op de huidige VvE Energiebespaarlening met een looptijd van 10 en 15 jaar. Deze lening is beschikbaar voor VvE’s die vergaande verduurzamingsmaatregelen nemen. De aflossing wordt gespreid over een langere periode, waardoor de maandlasten dalen.

Aan de slag met het Klimaatakkoord
Leen van Dijke, voorzitter strategisch comité Nationaal Energiebespaarfonds: “Het Nationaal Energiebespaarfonds is één van de eerste partijen die het Klimaatakkoord handen en voeten geeft. De opgave is enorm: Voor 2050 moeten we ruim 7 miljoen woningen isoleren en van duurzame warmte voorzien. Die verbouwing slaagt alleen als we er allemaal de schouders onder zetten.”


Gerelateerde berichten

Tags:

Hypotheek

PARTNERS

NEPROM NVB Bouwend Nederland Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties