Energieneutraal appartement Concept House

Concept HouseHet is misschien wel ’s werelds eerste energieneutrale appartement; het Concept House Prototype. Het prototype kan gestapeld met andere appartementen een flat van vier hoog vormen. Delft Integraal redacteur Tomas van Dijk logeerde er met vrienden en probeerde de elektriciteitsmeter op hol te laten slaan. Zijn hilarisch verslag geeft inzicht in een dagje energieneutraal wonen.
bron: Delft Integraal

Het huis, dat gebouwd is onder leiding van hoogleraar productontwikkeling Mick Eekhout (TU Delft Bouwkunde), moet aantonen dat niet alleen villa’s energieneutraal kunnen zijn – daar zijn er al zoveel van – maar ook appartementen. Sinds het huis in oktober 2012 de deuren opende, fungeert het als laboratorium van de faculteit Industrieel Ontwerpen (IO) om woongedrag te bestuderen en om nieuwe uitvindingen te testen. Delft Integraal redacteur Tomas van Dijk logeerde er met vrienden en probeerde de elektriciteitsmeter op hol te laten slaan. Zijn hilarisch verslag geeft inzicht in een dagje energieneutraal wonen.
Download  het volledige artikel: Concept House Heijplaat
Download de brochure over het Concept House.
Lees meer over de installaties van het Concept House op suslab.eu

Kent u (ook) een appartementengebouw met EPC 0,4 of lager? Of een winkel met EPC 1,7 of lager? Meld het ons via cb@lente-akkoord.nl


Gerelateerde berichten

PARTNERS

NEPROM NVB Bouwend Nederland Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties