Energy-Up 2017

Stroomversnelling en Energiesprong organiseren op 3 februari 2017 samen een inspirerende dag die in het teken staat van Nul op de Meter toen, nu en in de toekomst.

Eind 2016 draagt het innovatieprogramma Energiesprong het woningbouw-stokje helemaal over aan Stroomversnelling. Tijdens deze dag nemen we afscheid van Energiesprong, de voedingsbodem van Nul op de Meter in Nederland. Natuurlijk wel met een feestelijk tintje en met onze blik op de toekomst.

Leren van het verleden
Tijdens het evenement blikken we gezamenlijk terug op waar het allemaal mee begon. Jasper van den Munckhof en Jan Willem van de Groep geven een presentatie over de transitie die de afgelopen jaren is doorlopen. We hebben lessen getrokken uit het verleden, die we nu kunnen gebruiken bij het realiseren van Nul op de Meter projecten. In verdiepingssessies delen ervaringsdeskundigen in veertig minuten deze geleerde lessen. Je kunt kiezen uit onderwerpen als innovatie in de bouwsector, de veranderende organisatie van woningcorporaties, technische oplossingen, wet- en regelgeving en bewoners in Nul op de Meter innovatietrajecten.

Programma

09.30 Walk-in

Geniet van een kopje koffie en een croissant terwijl je bijpraat of nog even een moment voor jezelf nodig hebt.

09.45 Expositie Energieneutrale projecten

Ontmoet ervaringsdeskundigen. Bekijk afgeronde projecten, maar ook die van de toekomst.

10.30 Opening van Energy-Up 2017

Waar staan we nu? Wat gaan we vandaag doen en waarom?
Jasper van den Munckhof en Jan Willem van de Groep vertellen over de energietransitie tot nu toe.

11.20 Van 2010 – 2016 naar 2050

Iedereen krijgt de mogelijkheid om twee sessies te volgen, leer alles van de ervaringsdeskundigen op dit gebied en wissel kennis uit.

12.40 Inspiratie
Als afsluiting van de ochtend een korte inspirerende presentatie die nu eens niet over NOM gaat.

13.00 Lunch & Expositie

13.55 De toekomst
Wat leeft er nu? Van het verleden gaan we naar het heden. In de middag worden 9 sessies aangeboden die ingaan op de uitdagingen van nu, hiervan kun je er 3 volgen. Denk aan onderwerpen als: Waarom is een NOM renovatie zo duur? Hoe werkt NOM voor particulieren? Op basis waarvan kies ik een EPV?

15.50 Lancering NOM keur
Er wordt al een langere tijd hard aan gewerkt. Een jaar geleden was er al een 0.1 versie, nu is alles echt vastgelegd en worden de eerste bedrijven al gekeurd, vandaag is de officiële lancering van het Nul op de Meter keurmerk.

16.10 Afscheid van een transitieorganisatie
Energiesprong stopt als programma van Platform31. Hoe komt zo’n transitie eigenlijk tot stand? We overhandigen het Energiesprongboek aan minister Stef Blok (ministerie BZK), Hamit Karakus (Platform31) en Leen van Dijke (Stroomversnelling), wat gaan zij met de geleerde lessen doen?

16.30 Gezamenlijke feestelijke afsluiting en aansluitend borrel

Locatie en aanmelden
Werkspoorkathedraal
Tractieweg 41, 3534 AP Utrecht
Schrijf u direct hier in

PARTNERS

NEPROM NVB Bouwend Nederland Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties