Energitie Expertworkshop – Luchtdicht bouwen

Goed aansluiten, goede naad- en kierdichting, afplakken, sprayen, tape enzovoort. Hoe bouw of renoveer je nou echt goed luchtdicht? Hoe voorkom je condens en schimmel? Bij luchtdicht bouwen tellen vooral 2 zaken: producten van hoge kwaliteit en ze op de juiste wijze en het juiste moment aanbrengen. Sterker nog, dat is eigenlijk nóg belangrijker. Voldoende gesprekstof voor de expert-workshop Luchtdicht Bouwen door Dirk Jan Karsten op dinsdagmiddag 10 april in Geldermalsen. Georganiseerd door het bedrijvennetwerk Energitie en energieloket Het Nieuwe Wonen Rivierenland.

De masterclass is voor aannemers, adviseurs, installateurs, architecten die aangesloten zijn bij Energitie en de duurzaamheidscoaches van Duurzaam Rivierenland. Doel: basiskennis opdoen over wat luchtdicht bouwen precies is en waarom het belangrijk is en hoe je een echt luchtdichte aansluiting maakt. Ook andere geïnteresseerden zijn welkom, zij betalen 25 euro ex btw. De workshop vindt plaats op de locatie van Bouwmensen Rivierengebied in Geldermalsen.

Tijdens de introductie licht Dirk Jan Karsten toe wat luchtdicht bouwen is, waarom het noodzakelijk is en wat de effecten zijn. Daarna gaan de deelnemers zelf aan de slag. Tijdens de workshop zal de theorie van een goede luchtdichting worden afgewisseld met praktische oefeningen in het afplakken van diverse aansluitingen. Tijdens de afsluitende vragenronde is er de gelegenheid om diverse producten voor luchtdicht bouwen op de demotafel te bekijken en samen te bespreken.

PROGRAMMA
13.30 Ontvangst
14.00 Introductie luchtdicht bouwen
14.30 Workshop luchtdicht bouwen met Siga-producten
16.30 Afsluitende vragenronde
17.00 Einde bijeenkomst

Aanmelden op de Energitie-website


Gerelateerde berichten

PARTNERS

NEPROM NVB Bouwend Nederland Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties