Feestelijke opening NOM-woonwijk Groevenbeek Noord in Ermelo

ermeloOp 17 september jl. werd de Nul-op-de-Meter woonwijk Groevenbeek Noord in Ermelo officieel geopend. Het is één van de eerste grootschalige woningbouwplannen waarbij Nul-op-de-Meter is gerealiseerd. Maxime Verhagen, voorzitter Bouwend Nederland, en André Baars, burgemeester van de gemeente Ermelo, verrichtten de feestelijke openingshandeling.

Groevenbeek Noord bestaat uit 39 nul-op-de-meter woningen en is ontwikkeld en gerealiseerd door Van Wijnen Projectontwikkeling Midden B.V. in samenwerking met de gemeente Ermelo en diverse lokale partijen. “De woonwijk is uniek vanwege het isolatieconcept, de beperkte inzet van installaties, de opzet van de wijk en de aangename prijsklasse van € 161.000 tot € 179.000 vrij op naam”, vertelt ontwikkelingsmanager Cris Zijlmans van Van Wijnen. “Daarnaast gaan we een jaar lang het energieverbruik in de wijk monitoren en bewoners begeleiden in energiebewust wonen.”

Er is ook een demonstratiewoning opengesteld. Deze is bedoeld om belangstellenden te laten ervaren wat een nul-op-de-meter woning inhoudt en om voorlichting te geven over duurzaam bouwen en wonen.


Gerelateerde berichten

PARTNERS

NEPROM NVB Bouwend Nederland Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties