Fors lager energieverbruik in duurzame wijk Nieuw Kortenoord

groenlicht-campagneIn de Wageningse nieuwbouwwijk Nieuw Kortenoord, waarin BPD (voorheen Bouwfonds) actief is, weten ze wat energie besparen is. Zestig procent minder energiegebruik in en om het huis is de huidige score. 

De campagne ‘Groen Licht’ wil het energiebewustzijn van de wijkbewoners vergroten. Eén op de drie woningen in de Wageningse nieuwbouwwijk lag afgelopen jaar aan de monitor. Er is ook een ‘energiecoach’ die in de wijk komt en fungeert als aanspreekpunt voor vragen en opmerkingen van de bewoners. De meetresultaten laten zien dat de wijk als geheel maar liefst 60% op het energiegebruik wist te besparen.

Veel lagere energierekening
BPD-ontwikkelingsmanager Herbert Bosch: “Behalve dat de woningen energiezuinig en comfortabel zijn, hebben de bewoners bovendien een veel lagere energierekening. Gemiddeld betaalt een huishouden in Nieuw Kortenoord slechts € 60 per maand. En er zijn zelfs huishoudens die geld terug krijgen aan het einde van het jaar.”

Klantbehoefte centraal
Bas van de Griendt, manager MVO en Duurzaam Ontwikkelen bij BPD, voegt eraan toe: “De besparingen gebeuren zónder dat we eisen stellen aan bijvoorbeeld de gezinssamenstelling en/of het gedrag, wit- en bruingoed en dergelijke. Kortom, niet het product, de techniek en/of de innovatie staan centraal zoals bij de Energiesprong en notaloze woningen, maar de klanten en hun behoeften en belangen!”

Lees verder op de BPD-website

Meer informatie over ‘Groen Licht’


Gerelateerde berichten

PARTNERS

NEPROM NVB Bouwend Nederland Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties