Gezonde kantoren bevorderen productiviteit

kantoor-gezondheidOnlangs bracht de World Green Building Council in samenwerking met Jones Lang Lasalle, Lend Lease en Skanska een groot onderzoek uit over de relatie tussen kantoorgebouwen, gezondheid en productiviteit.

Als werken in een ‘groen kantoorgebouw’ aantoonbaar gezondere en productievere werknemers zou opleveren, dan zou investeren in zo’n hoogwaardig gebouw voor veel organisaties een ‘no-brainer’ zijn. Het onderzoek ‘Health, Wellbeing and Productivity in Offices’ heeft niet de ambitie om de business case voor groen bouwen sluitend te maken, maar het bevat wél veel interessante onderzoeksgegevens.

Uit het onderzoek blijkt onder andere dat een betere kwaliteit van de binnenlucht kan leiden tot een productiviteitsverbetering van 8 tot 11 procent! Ook het verband tussen voldoende licht en arbeidsproductiviteit wordt duidelijk aangetoond. Daarnaast is een goede akoestiek van belang om lekker te kunnen werken. En het ontwerp van het gebouw blijkt een duidelijk effect te hebben op de hoeveelheid lichaamsbeweging die werknemers zichzelf gunnen.

Het volledige (Engelstalige) onderzoek kan hier worden gedownload


Gerelateerde berichten

PARTNERS

NEPROM NVB Bouwend Nederland Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties