Goese proeftuin met slimme energie-oplossingen van start

Eerste_paal_Goes-500Heijmans bouwt in opdracht van Marsaki en Woningstichting RWS in het herstructureringsgebied Goes West 31 eengezinswoningen, waarbij het energieverbruik van de klant centraal staat. Naast het verbruik van energie wordt er ook gekeken hoe er in het project slimmer omgegaan kan worden met warmte.

De Goese proeftuin is onderdeel van een landelijk initiatief van vijf proeftuinen. De proeftuin past in de ambitie van Heijmans om duurzame energie en energieneutrale woningen te realiseren. De Goese Proeftuin is een mooie manier om bewoners mee te nemen in de transitie naar duurzame energie. In de proeftuin zijn naast Heijmans, RWS en Marsaki ook Delta Netwerkbedrijf en Delta Energy vertegenwoordigd. Gezamenlijk worden de komende jaren een aantal slimme energieconcepten beproeft. Het project wordt naar verwachting in het eerste kwartaal van 2014 opgeleverd.

Smart Energy Collective
Goes West is één van de proeftuinen van het Smart Energy Collective. Het SEC, waarin Heijmans participeert, is een samenwerkingsverband tussen verschillende bedrijven om duurzame en alternatieve energie te realiseren.


Gerelateerde berichten

PARTNERS

NEPROM NVB Bouwend Nederland Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties