Greenworks Academy: De rol van Elektrotechniek binnen duurzaam bouwen

elektroDe elektrotechniek heeft zich de laatste jaren dusdanig ontwikkeld, waardoor meer en meer producten zijn ontstaan om ervoor te zorgen dat er energiebesparende maatregelen kunnen worden uitgevoerd. Verbruikers worden alleen ingeschakeld als dit werkelijk nodig is, zonder dat dit afbreuk doet aan het comfort. De integratie van verschillende elektrotechnische oplossingen wordt steeds sterker.

Cursisten worden zich meer bewust in deze training dat er reeds voor in het bouwproces moet worden nagedacht welke maatregelen er nodig zijn voor een duurzaam gebouw. Dit omdat er een passende infrastructuur moet worden aangelegd. Tevens zal de cursist beter inzicht krijgen, hoe een intelligente elektrotechnische installatie kan bijdragen aan de verbruiksreductie van energie. Hierdoor komt energieneutraal bouwen, wat als streven in 2020 wordt gesteld, dichterbij. Het doel “nul op de meter” kan alleen gerealiseerd worden als elektrotechniek vooraan in de bouwkolom meepraat.

Voor wie?
Deze training is geschikt voor werkvoorbereiders, calculators en projectleiders van installatiebedrijven als ook voor bouwondernemingen.
Daarnaast is deze training ook interessant voor architecten, (bouw) adviseurs en projectontwikkelaars, die meer willen weten over de bijdrage van de Elektrotechniek in een duurzaam gebouw.

Inhoud

  • Toelichting Greenworks
  • Toelichting waarom Elektrotechniek binnen Greenworks
  • Het opwekken van energie – PV panelen
  • Verlichting en het (dynamisch) aansturen hiervan
  • Daglichtafhankelijk regelen van verlichting
  • Optimaal gebruik maken van de zoninstraling
  • Het belang van CO2 gestuurd ventileren
  • Visualiseren van verbruik en gebruik van energie
  • Smart Metering – verbruikers inschakelen wanneer alternatieve energie beschikbaar is.

De training wordt u aangeboden in samenwerking met Oosterberg, Hadec, Esylux en Theben. Bij voltooiing van de training ontvangt de deelnemer een certificaat.

Datum, plaats en tijd
Amsterdam
do. 26 mei 2016 De rol van elektro- en installatietechniek binnen duurzaam bouwen 13.00-17.00

Meld u hier aan voor de opleiding

PARTNERS

NEPROM NVB Bouwend Nederland Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties