Handig: toolkit Selectietool

selectietoolWelke energieconcepten zijn mogelijk voor een woning met een EPC van 0,4? Wat zijn de investeringskosten? Wat is de bijbehorende energierekening? Wat voor installatie zit daar in? Op dit soort vragen kunt u antwoord krijgen met de Toolkit Selectietool.

Het betreft een digitale update uit 2013 van de papieren Toolkit Duurzame Woningbouw; prijspijl bouwkosten 2012. Deze website stelt ontwikkelaars in staat om op globale wijze snel een aantal energieconcepten te selecteren en levert daardoor binnen korte tijd heel veel nieuwe inzichten op.

In de Toolkit Selectietool staan 1600 uitgewerkte concepten met doorgerekend de consequenties van de in de concepten toegepaste techniekcombinaties. Door een eenvoudig regelpaneel is het mogelijk om snel tot een shortlist te komen. Kies het woningtype, het gebruikersprofiel, de aanwezige energie-infrastructuur en de gewenste EPC. Ook kunt u de meerinvestering als randvoorwaarde invoeren.

De Toolkit Selectietool is gerealiseerd door DPA Cauberg-Huygen, De Haas & Partners en mogelijk gemaakt door EnergieSprong en Gebieden EnergieNeutraal.

Ga naar de Selectietool
Download de handleiding
Ga naar Toolkit kennisplatform


Gerelateerde berichten

Tags:

EPC Toolkit

PARTNERS

NEPROM NVB Bouwend Nederland Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties