Handige interactieve kaart van RVO.nl met aardgasvrije gebouwen

Op de Building Holland beurs was RVO.nl dit jaar aanwezig met een ‘ouderwetse’ kaart van karton en kleine prikkertjes, om zoveel mogelijk actuele informatie over aardgasvrije projecten uit de markt op te halen. Het is namelijk nog best een klus om alle aardgasvrije projecten goed in kaart te brengen. De oogst van Building Holland wordt gebruikt om de interactieve database van RVO.nl op het Podium Duurzame Gebouwen verder aan te vullen en te actualiseren.

Het Podium Duurzame Gebouwen van RVO.nl is een interactieve projecten-database in de vorm van een aantal thematische landkaarten. Het biedt een overzicht van door RVO.nl geselecteerde innovatieve, energiezuinige en duurzame projecten in de gebouwde omgeving. Er kan bijvoorbeeld worden gezocht op ZEN-projecten, of op aardgasvrije gebouwen.

Het Podium heeft een aantal extra zoekfuncties. Bent u specifiek geïnteresseerd in nieuwbouw projecten? Gebruik dan het trechter-icoontje onderaan in de blauwe knoppenbalk. Daarmee kan worden gefilterd op de categorieën nieuwbouw en renovatie, en er kan worden verfijnd op gebouwtype, of op utiliteitsbouw. In de knoppenbalk bevindt zich ook een icoontje met drie horizontale lagen. Dat kan worden gebruikt om ‘lagen’ met extra informatie aan of uit te schakelen op de kaart, zoals ‘gemeenten met greendeal gasvrij’ of ‘postcodegebied met warmtenet aansluiting’.

Per onderdeel zijn tientallen voorbeelden opgenomen. Klik op een project voor detail-informatie over de realisatie, met afbeeldingen, technische gegevens, bouwkundige kenmerken en projectbeschrijvingen.

Het Podium zal in de nabije toekomst verder worden uitgebreid met onder andere nieuwe zoekfuncties op diverse duurzame warmteopties, en uiteraard zullen er ook veel meer aardgasvrije projecten worden opgenomen.

Uw duurzame project ook op het Podium? Mail naar podium@rvo.nl.


Gerelateerde berichten

Tags:

Gasvrij

PARTNERS

NEPROM NVB Bouwend Nederland Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties