Hendriks Coppelmans Bouwgroep ontvangt NOM Keur van Stroomversnelling

Hendriks Coppelmans Bouwgroep BV uit Uden heeft het certificaat NOM Keur ontvangen op haar nieuwbouwconcept BudgetRijwoning NOM (nul-op-de-meter). Leen van Dijke, voorzitter van Stroomversnelling, overhandigde op 29 november het certificaat aan algemeen directeur Bart Hendriks. Nul-op-de-meterwoningen wekken net zoveel energie op als ze verbruiken.

NOM Keur garandeert het kwaliteitsniveau van deze innovatieve woningen, iets waar woningcorporaties steeds vaker om vragen. Hendriks Coppelmans is het tweede bedrijf in Nederland met NOM Keur op concept voor nieuwbouwwoningen. Het bedrijf laat hiermee zien een specialist en koploper te zijn op het gebied van Nul-op-de-meter bouwen. De Udense ontwikkelaar en bouwer realiseerde al diverse NOM-projecten. In Oosteind en Raamsdonksveer heeft het bedrijf de eerste zeventien woningen in aanbouw die op concept aan het keurmerk voldoen.

Koploper
Als innovatieve woonspecialist heeft Hendriks Coppelmans sinds 2014 al volop ervaring met nul-op-de-meterprojecten. Het bedrijf heeft al zo’n 75 NOM-woningen gerealiseerd, onder andere in Boekel, Gemert en Haaren. Daarnaast wordt er op dit moment gewerkt aan bijna 250 NOM-woningen, onder meer in Tilburg, Uden en Vlijmen. Ook op renovatiegebied is Hendriks Coppelmans actief met verduurzaming. Zo paste het bedrijf dit jaar bij een bestaande woning in Deurne haar NOM-renovatieconcept toe. Met isolatie van binnenuit is deze woning naar nul-op-de-meter gebracht. Deze aanpak is gericht op een serie van één, oftewel renovatie bij mutatie. Voor minder vergaande nieuwbouw- en renovatieprojecten past Hendriks Coppelmans NOM-ready-oplossingen toe. Deze zijn zo voorbereid dat de stap naar nul-op-de-meter in de toekomst heel eenvoudig is. De NOM Keur commissie en Stroomversnelling werken ook aan een NOM Ready Keur, waarmee woningen binnenkort ook in stappen met de hoogste kwaliteitseisen naar nul-op-de-meter gebracht kunnen worden.

NOM Keur
NOM Keur garandeert dat een nul-op-de-meterwoning voldoet aan een vastgestelde kwaliteit en dat de woning de beloofde prestaties levert. Het keurmerk geeft bewoners en/of gebouweigenaren de zekerheid dat zij een betrouwbaar product afnemen. Criteria voor NOM Keur zijn niet alleen van technische aard. Er wordt ook gekeken naar kwaliteitskenmerken zoals comfort, gezondheid en tevredenheid van bewoners.


Gerelateerde berichten

PARTNERS

NEPROM NVB Bouwend Nederland Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties