Houtskeletbouw kantoor heeft negatieve EPC

nulenergiekantoor2-580x381Voor de bouw van een nieuw kantoor heeft Plaisier BV uit Hendrik Ido Ambacht gekozen voor een volledig duurzaam ontwerp. Cruciaal binnen het ontwerp is het gelamineerde fineerhout voor zowel de wanden als vloeren.

Plaisier is een belangrijke speler in de verhuur en verkoop van rijplaten en dragline-schotten. Potentiële opdrachtgevers verlangen een lage notering op de CO2-ladder van haar toeleveranciers. Door de bouw van het nieuwe kantoor duurzaam in te steken, scoort Plaisier aantoonbaar beter bij aanbestedingen.

Realisatie nulenergiekantoor
Het plan is ontworpen door Moen & van Oosten architecten uit Rotterdam. Tijdens de ontwerpfase heeft architect Henk Moen actief gespard met Bouwadviesbureau Van de Ven en Metsä Wood. Dit om tot een zo optimaal mogelijke constructie te komen en de uitvoering soepel te laten verlopen. Het gebouw bestaat uit twee bouwlagen en is ontworpen als een controlekamer met een goed overzicht over het gehele terrein. Door de bouwkundige en installatietechnische oplossingen wordt een negatieve energieprestatie coëfficiënt behaald. Plaisier realiseert hier niet alleen zijn nulenergiekantoor mee, maar er is zelfs energie over voor het opladen van een elektrische auto.

Lees verder op Bouwwereld.nl


Gerelateerde berichten

PARTNERS

NEPROM NVB Bouwend Nederland Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties