Bewust Nieuwbouw: consumentensite over nieuwbouwwoningen

Bewust Nieuwbouw-grootDe NEPROM, de vereniging van projectontwikkelaars, heeft onlangs een nieuwe website gelanceerd voor consumenten over nieuwbouw. De website biedt actuele en toegankelijke informatie over het kopen en huren van een nieuwbouwhuis, vanaf het moment dat een verhuiswens ontstaat tot na de overhandiging van de sleutels.

De meeste mensen hebben weinig ervaring met het kopen of huren van een nieuwbouwhuis. Zij weten vaak niet goed wat daar allemaal bij komt kijken. De website Bewust Nieuwbouw informeert consumenten hierover.

Wat er te vinden is
Bewust Nieuwbouw bevat actuele en toegankelijke informatie over het kopen, huren en bewonen van nieuwbouwhuizen. De site informeert over garanties, contracten, financiering en hypotheken, maar ook over nieuwe technieken en installaties (klik even op de fraaie infographic bovenaan de pagina), innovatieve materialen en energiezuinigheid.

Daarnaast laat de site zien welke stappen de consument kan zetten in zijn of haar zoektocht naar een nieuwbouwhuis. Op Bewust Nieuwbouw staat bovendien informatie over nieuwe wet- en regelgeving en nieuws dat interessant is voor consumenten die op zoek zijn naar een nieuwbouwhuis. Dat nieuws wordt gedeeld via een nieuwsbrief waarop consumenten zich kunnen abonneren, en via Facebook en Twitter.

Een open platform

Bewust Nieuwbouw is een initiatief van de NEPROM. Participatie in Bewust Nieuwbouw staat open voor alle aanbieders van nieuwe woningen die zich scharen achter de doelstellingen van Bewust Nieuwbouw. De initiatiefnemers streven naar een breed draagvlak. Afhankelijk van de behoefte van de consument, zal de informatie op de site in de komende jaren nog verder worden uitgebreid en verfijnd.


Gerelateerde berichten

Tags:

Nieuwbouw

PARTNERS

NEPROM NVB Bouwend Nederland Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties