ISDE subsidie interessant voor marktpartijen

Met de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) kunt u een tegemoetkoming krijgen voor de aanschaf van zonneboilers, warmtepompen, biomassaketels en pelletkachels. De regeling is er voor zowel particulieren als zakelijke gebruikers. ISDE is een subsidieregeling van het ministerie van EZ, uitgevoerd door RVO.nl.

De ISDE aanvragen kan tot en met 31 december 2017. RVO.nl behandelt de aanvragen op volgorde van binnenkomst.  De ISDE is ook voor ontwikkelaars en bouwers beschikbaar, voordat de investering is gedaan, maar alleen als het apparaten betreft voor gebouwen waarbij de EPC zonder deze maatregel al op het bouwbesluitniveau ligt, want de subsidie mag niet worden gebruikt om aan het bouwbesluit te voldoen.

Warmtepompen het meest opgevoerd
De ISDE is een zogeheten aanschafsubsidie, waarbij een deel van het aankoopbedrag wordt vergoed. Dat is anders dan bijvoorbeeld de SDE+ (Stimulering Duurzame Energieproductie) waar een vergoeding per geproduceerde kWh wordt betaald. De hoogte van het subsidiebedrag is afhankelijk van het soort apparaat en de energieprestatie. Voor warmtepompen, vooralsnog het meest opgevoerd voor subsidie, ligt dit tussen de 500 en 2.500 euro. De regeling blijft tot en met 2020 bestaan, en is onder andere voor woningcorporaties interessant.


Gerelateerde berichten

Tags:

ISDE

PARTNERS

NEPROM NVB Bouwend Nederland Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties