Janssen de Jong Groep ontvangt eerste NOM Keur nieuwbouw

Tijdens de Provada nam Hans Smits, CEO van Janssen de Jong Groep, een NOM Keur certificaat op propositie in ontvangst. Janssen de Jong ontving als eerste bedrijf in Nederland dit onafhankelijke keurmerk voor een NOM-nieuwbouwconcept.

Het NOM Keur is ontwikkeld door Stroomversnelling, haar leden en partners. Consumenten kunnen erop vertrouwen dat een bedrijf met een NOM Keur garantie levert op de energieprestatie én op de kwaliteit behorend bij een Nul-op-de-Meter woning. Hierbij wordt gekeken naar technische specificaties, kwaliteitsborging, documentatie, prestatiemetingen en de ervaringen van de eindgebruikers. Janssen de Jong is de eerste die het NOM Keur ontvangt voor een nieuwbouwconcept.

Duurzaamheid en ambitie centraal
Janssen de Jong werkt in haar nieuwbouwconcept met een NOM-matrix, waarmee in een vroeg stadium de ambitie en duurzaamheidsopgave van de opdrachtgever concreet kan worden gemaakt. De klantvraag is hierbij leidend. Het keurmerk moet ook de opdrachtgevers een extra zetje geven. Zij willen vaak wel, zeker de helft heeft interesse, maar ze haken nog te vaak af. En dat is niet nodig, zo stelt Smits in een interview in Cobouw: “De opdrachtgever is een Nul-op-de-Meterwoning niet gewend. Maar hij zou er wel verstand van moeten hebben. Eigenlijk moet je als opdrachtgever op essentialia net zoveel weten als degene die het voor hem maakt.”

De techniek
Binnen dit concept maakt Janssen de Jong gebruik van verschillende beproefde technieken. Afhankelijk van de uitkomsten van de NOM-matrix wordt een technisch concept geadviseerd. Janssen de Jong biedt daarbij, naast een hoogwaardige thermische schil, de keuze uit 4 verschillende volledig elektrische oplossingen. Centraal in deze concepten staan de zonneboiler, de ventilatiewarmtepomp, de luchtwarmtepomp of de bodem-warmtepomp. Deze warmte-opwekkers kunnen worden gecombineerd met een gebalanceerd ventilatiesysteem en verschillende afgiftesystemen.

10 jaar garantie
Alle componenten zijn op elkaar afgestemd en het concept is in samenspraak met de ketenpartners van Janssen de Jong (Projectontwikkeling, Janssen de Jong Bouw en OnderhoudPlus) tot stand gekomen. Door de complete keten te betrekken is Janssen de Jong in staat om een totaaloplossing te bieden en de opdrachtgever van initiatief tot exploitatie volledig te ontzorgen en prestaties te garanderen voor minstens 10 jaar.

NOM Keur register
Op de Stroomversnelling-website is inmiddels een NOM Keur-register in te zien: een overzicht van alle partijen die een NOM Keur hebben ontvangen.


Gerelateerde berichten

PARTNERS

NEPROM NVB Bouwend Nederland Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties