Kennis en innovatie agenda TKI Urban Energy

tki-urbanHet ministerie van Economische Zaken stimuleert privaat-publieke samenwerking tussen onderzoeksorganisaties en bedrijven met de Topconsortia voor Kennis en Innovatie (TKI)-toeslag. Binnen een TKI werken onderzoeksorganisaties en bedrijven samen aan een privaat-publiek gefinancierd, meerjarig TKI-programma. Een TKI-programma omvat fundamenteel onderzoek, industrieel onderzoek, experimentele ontwikkeling of een combinatie van deze soorten onderzoek. Het TKI zorgt voor regie, netwerkvorming en kennisdeling.

Voor de gebouwde omgeving is het TKI Urban Energy van belang. Deze geeft richting aan de innovaties rondom opwekking van zonnestroom, warmte en koude, energiebesparing en smart grids. De TKI Urban Energy is een samenvoeging van drie TKI’s (EnerGo, Solar Energy en Switch2SmartGrids) van de afgelopen jaren.

Wilt u weten wat er de komende jaren op de agenda staat van deze TKI? Lees dan hier de Kennis-en-Innovatie-agenda. In de bijlage zijn een aantal praktijkontwikkelingen van de afgelopen jaren te vinden op het gebied van o.a. de warmtebatterij, zonnedaken, het flexibel maken van elektriciteitsnetten en home energy management systemen.


Gerelateerde berichten

PARTNERS

NEPROM NVB Bouwend Nederland Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties