Aandacht voor drievoudig glas in De Volkskrant

factsheet-glasEén laag glas extra, dubbel zo zinnig! Drie is twee keer beter. Deze koppen staan vandaag boven een uitgebreid, positief getoonzet artikel in De Volkskrant over drievoudig glas.

Naar aanleiding van het verschijnen van de vernieuwde Lente-akkoord factsheet "Drievoudig glas en bijpassende kozijnen" interviewde De Volkskrant Claudia Bouwens (Lente-akkoord), Kees Bel (Ymere) en Harm Valk (Nieman RI). Een korte samenvatting van de inhoud: Wat is beter dan dubbel glas? Drievoudig glas inderdaad. In nieuwbouw is het voorzichtig op weg de norm te worden. De klusser moet zich nog even inhouden. Of het hele kozijn vervangen.

Het artikel is op 21 november 2014 gepubliceerd (alleen voor abonnees). Een krantenknipsel is beschikbaar via de website van Nieman RI.

Bent u benieuwd naar de in het Volkskrant-artikel genoemde projecten met drievoudig glas? Om de journalist ergens een kijkje te kunnen laten nemen hebben we een oproep gedaan om opgeleverde projecten met drievoudig glas in de buurt van Amsterdam te melden. De respons was groot. Hieronder vindt u de oogst.

Amstelveen
GREENZZZ met Sint Gobain glas.
Westwijk ZO (in cluster 8) van ontwikkelaar Bouwfonds.

Heerhugowaard
Aannemersbedrijf Henselmans, woningen aan de Weegbree, met AGC glas.

Almere
In de Reinwaterbuurt (bouwveld 1) zijn alle koopwoningen en een woonblok bestaande uit 31 sociale huurwoningen en 1 bedrijfsruimte voorzien van tripleglas.
In de Bosrandbuurt (bouwveld 2) worden alle koopwoningen en 20 huurwoningen voorzien van tripleglas.
In de Langehoutbuurt (bouwveld 3) zijn/worden alle koopwoningen en 20 sociale huurwoningen voorzien van tripleglas.
Deze woningen worden gebouwd door Dura Vermeer Hengelo, in opdracht van vof Nobelhorst (vof Nobelhorst is een samenwerking tussen Ymere en Dura Vermeer).

Amsterdam
De Bongerd, Verstuiverstraat van ontwikkelaar AM.
CzAN, Eeuwige Jeugdlaan van ontwikkelaar AM.

Vleuten
Vleuterweide, een appartementengebouw 32 app, Droomtuinlaan van belegger Amvest.
Vleuterweide, 77 Eengezinswoningen (koop- huur, KDV, Zorg) van belegger Amvest.

Castricum
In Bakkum, project Nieuw Koningsduin van ABB Ontwikkeling. Hier worden over 4 weken de eerste casco’s inclusief de aangebrachte gevelelementen met drielaags glas geleverd.

Gouda
Renovatie/ herbestemming voormalig politiebureau tot appartementen: Houtmansgracht 4 te Gouda met SmartWin Kozijnen.
Nieuwbouw zorgcomplex (24 appartementen) 'Hoge gouwe' Raam 39/41 te Gouda. Hier is ook drievoudig glas toegepast in een grachtenpand met SmartWin Kozijnen.