Bouwspecial 'BENG... en verder' van Eisma Bouwmedia

Eisma Bouwmedia heeft ter gelegenheid van het ThuisCongres 'BENG! ZO DOE JE DAT' een fraaie Bouwspecial gemaakt onder het motto 'BENG... en verder'. Eisma Bouwmedia is tevens de communicatiepartner van het congres.

De Bouwspecial 'BENG... en verder' wordt verstuurd naar de abonnees van de vakbladen Bouwwereld, Aannemer, Installatie en Sanitair en Het Houtblad, en naar de deelnemers aan het congres.

De special staat propvol lezenswaardige artikelen over onder andere luchtdicht bouwen, de TCO-tool, mooie voorbeelden van zomernachtventilatie, certificering van BENG-adviseurs en het gebouwdossier. De wijzigingen als gevolg van BENG worden samengevat, inclusief uitleg over wat dit betekent voor je energielabels.

Hoofdredacteur Paul Diersen legt uit waar 'BENG... en verder' voor staat:
De nieuwe regels staan in dit magazine nog een keer op een rij, maar regels maken nog niet per se een fijne woning voor de bewoner. BENG is geen ambitie, maar slechts de nieuwe minimale ondergrens. Of zoals in het interview met Harm Valk te lezen is: “Kwaliteit is als je energieneutraal bouwt, als je behalve energiezuinig ook een fantastisch binnenklimaat hebt gemaakt.”

Bewonersonderzoek
Het tweede deel van deze Bouwspecial staat in het teken van een groot bewonersonderzoek dat in opdracht is gedaan van het Lente-akkoord. Hoe ervaren bewoners hun zeer energiezuinige nieuwbouwwoning, de techniek, de communicatie, enzovoorts? Drie projecten waar de bewoners bovengemiddeld tevreden zijn over aspecten als binnenklimaat, comfort en energie en vier projecten waar bewoners de hoogste rapportcijfers aan toekennen, zijn eruit gepikt en beschreven.

Download de Bouwspecial 'BENG en verder'