Brochure: Bouwen aan een goede schil

Bouwen-aan-een-goede-schilOver enkele jaren moeten nieuwbouwwoningen een EPC van nul hebben. Dat is haalbaar. Er zijn allerlei technieken en maatregelen beschikbaar om dat voor elkaar te krijgen. Bij elk project staan ontwerpers en bouwers voor de vraag hoe de beste energieprestatie tegen de laagste kosten wordt bereikt. Welke maatregelen zijn het meest zinvol? Het blijkt dat veel aandacht voor een goede gebouwschil de meeste vruchten afwerpt. Dat is ook logisch: het is een eenmalige investering die, zolang de woning er staat, rendement oplevert.

Energiezuinig en comfortabel wonen begint met een goede gebouwschil: thermisch isolerend, kierdicht en zonder koudebruggen. Daarvoor is een gedetailleerd ontwerp nodig dat met gebruikmaking van de juiste materialen op een zorgvuldige manier wordt uitgevoerd. Daarnaast bevat het goede ventilatievoorzieningen.

De brochure ‘Bouwen aan een goede schil’ biedt praktische handreikingen en inzichtelijke foto’s die laten zien hoe het wel en niet moet. De inhoud is gebaseerd op de lessen van enkele projecten die een excellente energieprestatie realiseren. De brochure is geschreven voor ontwerpers, bouwbedrijven, ontwikkelaars en opdrachtgevers. De partners in het Lente-akkoord doen hiermee een handreiking: van de bouw aan de bouw.

Downloaden of bestellen
U kunt de brochure hier downloaden. Wilt u een of meerdere gedrukte exemplaren? Stuur dan een mailtje naar info@lente-akkoord.nl onder vermelding van het aantal brochures ‘Bouwen aan een goede schil’.

Zie ook: Gedifferentieerde eis voor isolatie gebouwen gevraagd

De brochure 'Bouwen aan een goede schil' is gemaakt naar aanleiding van het onderzoek naar praktijkervaringen met Rc 5,0 van najaar 2012. Dit onderzoek is uitgevoerd door Nieman Raadgevend Ingenieurs in opdracht van het Lente-akkoord.