Energiesprong: koplopers met nul-op-de-meter concepten gezocht!

energiesprongEnergiesprong roept bouwpartijen op om vernieuwende energienota=nul concepten voor nieuwbouw en renovatie in te dienen.

75.000 euro voor beste energienota=nul woningconcepten
Innovatieprogramma Energiesprong, in samenwerking met het Netwerk Conceptueel Bouwen, roept bouwpartijen op om voor de prijsvraag de Voorsprong het beste energienota=nul bouwconcept te ontwikkelen, voor nieuwbouw of voor renovatie van woningen. Bouwpartijen wordt ook gevraagd om vernieuwende opdrachtgevers te nomineren voor een prijs. Energiesprong zoekt naar partijen in de bouw die gezamenlijk opereren met gedeelde afspraken om een concept op de markt aan te bieden dat (tenminste) energienota=nul is.

Er zijn in de categorieën nieuwbouw en renovatie verschillende geldprijzen beschikbaar om het winnende concept verder te ontwikkelen. Het totale prijzengeld bedraagt 75.000 euro. Bouwpartijen kunnen hun concept tot en met 20 september 2013 indienen. Ga om deel te nemen aan de Voorsprong of voor meer informatie naar energiesprong.nl.

10.000 euro voor nul-op-de-meter-garantie in een contract
Energiesprong is op korte termijn op zoek naar nieuwbouw woningprojecten waarbij het betrokken bouwconsortium de eigenaar van de woning contractueel (minimaal) nul-op-de-meter garandeert. De prestatie nul-op-de-meter wordt door verschillende nieuwbouwpartijen toegezegd. Er alleen zijn nog geen of weinig contracten tussen aanbieders van concepten en kopers die zo’n belofte vastleggen. Energiesprong wil de totstandkoming van deze contracten aanjagen. Het ministerie van Binnenlandse zaken stelt in totaal 500.000 (maximaal 10.000 per woning) euro beschikbaar om deze prestatiecontracten tot stand te brengen. U kunt tot en met 30 september 2013 indienen. 
Lees meer over deze oproep op energiesprong.nl.