Expertbijeenkomst Mechanische ventilatie

Ventilatie 800Donderdagmiddag 26 februari 2015 te Voorburg

In nieuwbouwwoningen worden grofweg twee ventilatiesystemen toegepast. De afgelopen maanden heeft het Lente-akkoord veel aandacht geschonken aan balansventilatie met wtw. De komende maanden laten we een frisse wind waaien door die andere manier van ventileren: natuurlijke toevoer en mechanische afvoer oftewel mechanische ventilatie.

Wat zijn de do’s en don’ts bij ontwerp en uitvoering van mechanische ventilatie? Is het met een EPC van 0,4 of lager nog steeds mogelijk om mechanische ventilatie toe te passen, zonder klachten? Hoe vermijd je tocht, koudeval en andere ongemakken? Hoe kun je wtw toepassen bij mechanische ventilatie? Hoe zorgen we ervoor dat de ventilatie ook daadwerkelijk werkt zoals die moet werken? In de zomer én in de winter? En hoe zorgen we dat bewoners snappen hoe de ventilatie werkt?

Doelstelling is om te komen tot een verhelderende brochure over mechanische ventilatie in nieuwbouwwoningen. Deze brochure is in eerste instantie bedoeld voor de sector, maar maakt tegelijk de vertaalslag naar do’s en don’ts voor bewoners. Voorafgaand aan de bijeenkomst zijn een aantal experts geïnterviewd. Een eerste concepttekst fungeert als praatpapier voor de bijeenkomst.

Info en aanmelden
Deze expertbijeenkomst vindt plaats op donderdag 26 februari van 13.00 uur tot 17.00 uur, in de Schouwzaal van Huize Middenburg, Westeinde 28 in Voorburg. De bijeenkomst is toegankelijk voor bouwers, ontwikkelaars en corporaties. Het aantal deelnemers is beperkt. Indien nodig vindt een selectie plaats op basis van expertise. De zaal is open vanaf 12.30 uur met koffie, thee en broodjes. Het inhoudelijke programma duurt van 13.00 uur tot 17.00 uur.

U kunt zich hier aanmelden

Voor meer informatie kunt u ook contact opnemen met Claudia Bouwens (programmaleider Lente-akkoord): cb@lente-akkoord.nl. De organisatie van deze bijeenkomst is in handen van het Lente-akkoord.