Lente-akkoord brochure: Balansventilatie met wtw in de woningbouw

balansventilatieBalansventilatie met warmteterugwinning (wtw) heeft een slecht imago. Maar de laatste jaren worden er steeds vaker woningen opgeleverd waarin het systeem succesvol is toegepast: tot volle tevredenheid van bewoners. Want een goed ontworpen, goed geïnstalleerd en goed onderhouden systeem levert comfort, energiebesparing en een gezond binnenmilieu.

In de Lente-akkoord brochure "Balansventilatie met wtw in de woningbouw" zijn belangrijke leerpunten uit succesvolle projecten op een rijtje gezet. Met foto’s die laten zien hoe het wel én hoe het niet moet, en met tips en ervaringen van praktijk-professionals. U krijgt nieuwe praktische inzichten die u direct kunt toepassen.

De succesvolle projecten leren ons dat balansventilatie met wtw in alle fasen van het bouwproces aandacht moet krijgen:

  1. Maak een goed ontwerp. De plaats van de ventilatie-unit, het verloop van ventilatiekanalen en de plaats, aantal en afmetingen van inblaasventielen zijn bepalend voor de kwaliteit;
  2. Bezuinig niet op capaciteit van ventilatiekanalen en het aantal inblaasventielen;
  3. Werk zorgvuldig. Vermijd schade aan ventilatiekanalen tijdens de bouw. Zorg voor goede aansluitingen;
  4. Controleer bij oplevering of het systeem aan alle eisen voldoet;
  5. Zorg voor overdracht. Leg aan bewoners uit hoe het systeem werkt en bied een onderhoudscontract aan.

Wie balansventilatie met wtw in het gehele bouwproces verankert, kan mooie, energiezuinige woningen realiseren waar de eindgebruiker blij van wordt.

Deze Lente-akkoord brochure is opgesteld in samenwerking met leden van de expertgroep: VACpunt Wonen, VLA, Uneto-VNI, ISSO, RVO, DWA, Zehnder, Brink Climate Systems, Giesbers & van der Graaf, Nieman RI, Ymere, LBP SIGHT en Aannemersbedrijf van der Gragt.

U kunt hier de brochure downloaden

Deze gedrukte editie van deze brochure is helaas niet meer voorradig.