RVO-webinar: Instructiebijeenkomst erkend deskundige energielabel

Om erkend deskundige energielabel te worden, is het verplicht om deel te nemen aan een instructiebijeenkomst van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Toelatingseisen
U kunt alleen deelnemen aan de instructiebijeenkomst als u een gediplomeerd EPA-adviseur of EPA-opnemer bent volgens BRL 9500-01, of als u het examen Erkend Deskundige Energielabel Woningbouw heeft afgelegd en een bewijs van vakbekwaamheid van SVMNIVO kunt overleggen.

Verplichte deelname
Deelname aan de instructiebijeenkomst is verplicht. Zorg dat u op tijd aanwezig bent. Komt u pas nadat de bijeenkomst is gestart, dan is het mogelijk dat u niet meer wordt toegelaten tot de instructiebijeenkomst. Erkend deskundigen hoeven slechts één keer een instructiebijeenkomst bij te wonen.

Aanmelden
U kunt zich aanmelden via het registratieformulier. U ontvangt in de week voorafgaand aan de instructiebijeenkomst een e-mail met de inlog-link. Deelname is gratis. Het webinar vindt plaats van 14:00 tot 16:00.

Let op!
De vereenvoudigde methodiek VEL (energielabelvoorwoningen.nl), die sinds 1 januari 2015 wordt gebruikt voor het energielabel, is na het in werking treden van de nieuwe bepalingsmethode (NTA 8800) niet langer inzetbaar. RVO is daarom genoodzaakt om de webapplicatie energielabelvoorwoningen.nl (VEL) vanaf 1 januari 2021 stop te zetten voor het aanvragen van energielabels. De werkzaamheden voor erkend deskundigen zullen dan ook eindigen.