Dag van de Binnenlucht op 2 november

Een gezonde woning is een goed geventileerde woning. In een woning met genoeg ventilatie slaap je beter, ben je minder vaak ziek en ben je productiever. Aandacht voor binnenlucht in de woning is broodnodig. Want de kwaliteit van de lucht in een woning is veel slechter dan we denken. Op 2 november organiseren Lente-akkoord, VLA, TVVL en ISSO daarom gezamenlijk de Dag van de Binnenlucht.

Een woning goed isoleren én tegelijk ook goed ventileren klinkt in vele oren nog steeds als een tegenstelling. Ventileren kost inderdaad energie, maar is noodzakelijk voor ieders gezondheid. Tijdens de Dag van de Binnenlucht maakt u kennis met de nieuwste inzichten en innovaties en gaat u naar huis met praktisch toepasbare kennis.

Programma
De dag begint met een plenaire lezingen van keynote spreker Michael Rutgers, directeur Longfonds. Afsluitende keynote spreker is Jacqueline Cramer, hoogleraar duurzaam innoveren en voormalig minister VROM. Tijdens de dag kunt u kiezen uit deelsessies. Een greep uit de sessies:

• Een luchtdichte woning ventileert beter. Met o.a. André Meester (VLA) en Willem Koppen (Koppen Bouwadvies).
• Gezonde kooklucht. Met o.a. Claudia Bouwens (Lente-akkoord) en Piet Jacobs (TNO).
• De wondere wereld van Binnenlucht. Stroomt de lucht zoals de pijltjes in de tekening of gaat het in het echt toch iets anders? Met o.a. Marco Hofman (ISSO) en Rob van Holsteijn (VHK).
• Wordt binnenlucht ‘specialist’. Praktische informatie voor bewoners (en dat zijn we allemaal). Met o.a. Milieu Centraal en Onno van Rijsbergen (Woonbond).

Bekijk het volledige programma (pdf)

Voor wie?
De Dag van de Binnenlucht is gericht op iedereen die betrokken is bij wonen en woningbouw, zowel bewoners als bouwprofessionals: consumenten, corporatiemedewerkers, projectontwikkelaars, bouwers, installateurs, adviseurs, vastgoedbeleggers, ambtenaren gemeenten en rijksoverheid, fabrikanten en toeleveranciers. Er is maximaal plaats voor 150 deelnemers.

Meer informatie en aanmelden
De Dag van de Binnenlucht vindt plaats op donderdag 2 november 2017. Georganiseerd door Lente-akkoord, VLA, TVVL en ISSO. Locatie: congrescentrum 1931 in Den Bosch.

Ontvangst vanaf 9.30 uur, inhoudelijk programma van 10.00 tot 16.30 uur. Na afloop is er gelegenheid om na te praten onder het genot van een drankje en een hapje.

Deelnamekosten bedragen € 95 excl. BTW per persoon. Leden van VACpunt Wonen en huurders die lid zijn van een huurdersvereniging van de Woonbond zijn vrijgesteld van deelnamekosten. U kunt zich hier aanmelden.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marco Hofman (ISSO) of André Meester (VLA). Voor informatie rond uw aanmelding kunt u contact opnemen met Nancy Yuen (ZEN platform) of met Susanne Suvaal (ISSO).