Klimaatgarant en Itho Daalderop in Belgische handen

WimvandenBogerdKlimaatgarant en Itho Daalderop komen in handen van Gimv, een beursgenoteerde Belgische investeringsmaatschappij. De bedrijven worden samengevoegd. Dit meldde het Financieele Dagblad op 8 januari jl.

Klimaatgarant werkt in opdracht van gemeenten, projectontwikkelaars, woningcorporaties, architecten en aannemers. Klimaatgarant investeert in installaties en verhuurt deze aan de eigenaar van het gebouw met een garantie dat nul ook inderdaad nul is. Oprichter Wim van den Bogerd (foto) was vorig jaar op 10 december spreker bij een bijeenkomst van het ZEN Platform.

Klimaatgarant gebruikt bij zijn diensten vaak apparaten van Itho Daalderop. De twee bedrijven hadden in 2015 volgens Gimv samen een omzet van €78 mln. €8 mln daarvan kwam van Klimaatgarant, een verdrievoudiging ten opzichte 2014. Doel van Gimv en het management is om de omzet van de combinatie over vijf jaar te verdubbelen.

Voordat Van den Bogerd Klimaatgarant oprichtte was hij bestuursvoorzitter van Itho Daalderop. Hij zal ook leiding geven aan de nieuwe combinatie. Het combinatiebedrijf werkt al nauw samen met een aantal bouwbedrijven, waaronder VolkerWessels, Dura Vermeer en Vorm Bouw. Van den Bogerd sluit niet uit dat de banden met dit soort bedrijven nog inniger worden. ‘Een joint venture op het vlak van exploitatie behoort zeker tot de mogelijkheden’, zegt hij desgevraagd.

Lees het volledige artikel via FD.nl

PARTNERS

NEPROM NVB Bouwend Nederland Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties